ΔΗΜΤΟ ΑΛΙΜΟΥ: Δεν ανεχόμαστε άλλη κοροϊδία!




Μία σχεδόν εβδομάδα, από το περιστατικό βύθισης του Δ/Ξ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ, κοντά στη νήσο Αταλάντη, πλησίον της νήσου Ψυττάλειας στο Σαρωνικό, και οι πολίτες των παράκτιων περιοχών του πολεοδομικού συγκροτήματος της πρωτεύουσας, βιώνουν μία πρωτόγνωρη οικολογική καταστροφή.

Ο Σαρωνικός και οι ακτές του τα τελευταία χρόνια βρισκόταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το παρελθόν. Το μεγάλο έργο της Ψυττάλειας που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1994 και ολοκληρώθηκε περί το 2005 επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, με τη δευτεροβάθμια επεξεργασία των λυμάτων βελτίωσε κατά πολύ την εικόνα του κόλπου.
Επιπλέον, τα μέσα προστασίας (φράγματα, αντιρρυπαντικά) αυξήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν σε περιπτώσεις μικρών ρυπάνσεων στη θάλασσα, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως είχε να συμβεί πολλά χρόνια ατύχημα τον κόλπο.
Τέλος, η περιβαλλοντική συνείδηση της νέας γενιάς, οι εθελοντικοί καθαρισμοί σε τοπικό επίπεδο και ο αυστηρότεροι κανονισμοί στη θάλασσα αλλά και οι ποινές στους ρυπάινοντες είτε από τη στεριά είτε από τη θάλασσα, οδήγησαν το Σαρωνικό στο να είναι μία καθαρή θάλασσα όπου τα τελευταία χρόνια είχαν εμφανιστεί θαλάσσιες χελώνες, φώκιες, δελφίνια και πολλά ψάρια.

Όλη αυτή την τιτάνια προσπάθεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, των πολιτών, των οικολογικών οργανώσεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης ήρθε να καταστρέψει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με την πρωτοφανήανικανότητά της. Η καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της πρώτης πετρελαιοκηλίδας, η απουσία ενημέρωσης των δήμων ,όπως καταγγέλθηκε, έτσι ώστε να πάρουν τα μέτρα τους άμεσα, και το χειρότερο ο πλήρης εφησυχασμός από πλευράς υπουργείου που δημιούργησε την αίσθηση περί ενός μικρού ατυχήματος. συνετέλεσαν έτσι ώστε σήμερα Σάββατο 16/9/2017, η καταστροφή να είναι ανυπολόγιστη.

Πρώτα η Σαλαμίνα και έπειτα από 4 μέρες αδράνειας, το πρωί της 13η Σεπτεμβρίου μετά από ένα δυτικό – βορειοδυτικό αεράκι τα νότια προάστια από το Φλοίσβο μέχρι τη Γλυφάδα. Αλήθεια, είχαν ειδοποιηθεί οι δήμοι; Η περιφέρεια περίμενε να βγάλει ανακοίνωση εκ των υστέρων; Γιατί το Υπουργείο υπήρξε πλήρως καθησυχαστικό; Είναι ενδεικτικά δύο ερωτήματα ανάμεσα από τα χιλιάδες που ζητούν άμεση απάντηση.

Οι κατ’ευφημισμόν οικολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ κρύφτηκαν. Μοναδικό τους μέλημα είναι η πρόταξη οικολογικών επιχειρημάτων, πολλές φορές και ανύπαρκτων, για την παρεμπόδιση επενδύσεων. Ανάπτυξη,φαίνεται για τους κυβερνώντες δεν είναι οι θέσεις εργασίας,το καλό εργασιακό περιβάλλον και οι νέες τεχνολογίες αλλά οι διάφορες ΜΚΟ και οι Καρανίκες.
Τώρα, σε συνθήκες πραγματικής οικολογικής κρίσης ποιούν την νήσσαν και αποδίδουν τις ευθύνες άλλοτε στον καπιταλισμό και άλλοτε στο αεράκι,στην κακιά στιγμή.

Εμείς, ως κάτοικοι των νοτίων προαστίων που βιώνουμε αυτή την περιβαλλοντική τραγωδία διαμαρτυρόμαστε για αυτή την κατάσταση και καλούμε το Δήμο να κινητοποιήσει ειδικούς επιστήμονες (μηχανικούς – ειδικούς επιστήμονες της θάλασσας κτλ) σε μία πανστρατιά βοήθειας απέναντι στον τόπο που μεγαλώσαμε και θα μεγαλώσουμε και τα παιδιά μας.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και τον αρμόδιο υπουργό αντί να επικαλείται ανόητες αιτιάσεις, να αναλογιστεί τις τραγικές πράξεις και παραλείψεις του, εξαιτίας των οποίων καταστράφηκε το οικοσύστημα του Σαρωνικού.
Να ησυχάσει και ίδιος παραιτούμενος και εμείς! Αλλιώς,εαν θέλει, τον καλούμε για μπάνιο στην παραλία του Αλίμου, αφού όπως δήλωσε, οι λουόμενοι δεν έχουν λόγο να ανησυχούν……

Δεν ανεχόμαστε άλλη κοροϊδία!

ΔΗΜΤΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΛΙΜΟΥ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.