Ελληνικό: Το σχολείο που οι μαθητές μιλούν 53 διαφορετικές γλώσσες!




Στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ελληνικού, όπου οι μαθητές μιλούν 53 διαφορετικές γλώσσες, βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Νότιοου Τομέα, Χρήστος Καπάταης, ο οποίος έγραψε στη σελίδα του στο fcaebook:

Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς σε σχολείο με μαθητές που μιλούν 53 διαφορετικές γλώσσες.

2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ελληνικού
Όπως διαβάζουμε στο site του σχολείου
<<Έχουν στόχο:
• Την εξάλειψη κάθε είδους διάκρισης και αποκλεισμού και παράλληλα την προσφορά στους μαθητές μας ευκαιριών ίσων με αυτές των Ελλήνων μαθητών.
• Την ομαλή ενσωμάτωση των μαθητών στο σχολικό, κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον της νέας τους χώρας.
Οι μαθητές μας προέρχονται από οικογένειες μεταναστών στην Ελλάδα που αναζητούν και εργάζονται για ένα καλύτερο μέλλον. Επίσης, ένα υπολογίσιμο ποσοστό των μαθητών μας είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι, που φιλοξενούνται σε Ιδρύματα και προέρχονται από χώρες που δοκιμάζονται με συρράξεις. Καθημερινά οι μαθητές μας μοιράζονται τις ίδιες εγκαταστάσεις, τις ίδιες τάξεις, ο ένας δίπλα στον άλλο, με κύριο άξονα την έλλειψη οποιουδήποτε είδους φυλετικής, εθνικής, φύλου, θρησκευτικής ή οποιασδήποτε άλλης διάκρισης. Κοινό επίπεδο αναφοράς και επικοινωνίας για τα παιδιά αυτά αποτελεί η ελληνική γλώσσα και ο πολιτισμός.>>

Το σχολείο  λειτούργησε για πρώτη φορά το 1985 με την επωνυμία: 2ο Γυμνάσιο Aποδήμων Ελληνοπαίδων. Το 1986 μεταφέρθηκε στις σημερινές του εγκαταστάσεις στο Ελληνικό και το 1989 μετονομάστηκε σε 2ο Γυμνάσιο Παλιννοστούντων Ελληνοπαίδων. Οι μαθητές του ήταν κυρίως παιδιά Ελλήνων μεταναστών στις Η.Π.Α., στον Καναδά, στην Αυστραλία και στη Νότια Αφρική, που επέστρεφαν στην Ελλάδα.

Στη δεκαετία του ΄90, ο επαναπατρισμός από τις χώρες αυτές μειώθηκε και η πτώση του λεγόμενου ανατολικού μπλοκ οδήγησε σε μία αύξηση του επαναπατρισμού Ελλήνων από τις πρώην ανατολικές χώρες καθώς και στην είσοδο μεταναστών από την Αλβανία, την Ασία και την Αφρική. Ετσι το 1996 το σχολείο μετονομάστηκε σε 2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ελληνικού, στοχεύοντας στη συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση των σπουδών των παραπάνω παιδιών, και στην ένταξή τους σε ένα νέο κοινωνικό, γλωσσικό και πολιτιστικό περιβάλλον. Στην κατεύθυνση αυτή, εργάζονται συστηματικά η Διοίκηση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, με κύριους στόχους:

  • Την εξάλειψη κάθε είδους διάκρισης και αποκλεισμού και παράλληλα την προσφορά στους μαθητές μας ευκαιριών ίσων με αυτές των Ελλήνων μαθητών.

  • Την ομαλή ενσωμάτωση των μαθητών στο σχολικό, κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον της νέας τους χώρας.

https://www.facebook.com/kapatais.christos/posts/1333821916739916?pnref=story

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.