Hλιούπολη: Ημερίδα για τα ρευματικά νοσήματα




Ημερίδα με θέμα τη σύγχρονη αντιμετώπιση των ρευματικών νοσημάτων διοργανώνει ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με την Ρευματολογική Κλινική του του Γ.Ν Ασκληπιείου Βούλας και την Ελληνική Εταιρία Αντιρρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ), την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Ηλιούπολης. (Σοφοκλή Βενιζέλου & Κουντουριώτου).

Ομιλητές θα είναι:

Ο Dr Ιωάννης Μυριοκεφαλιτάκης : Διευθυντής Ρευματολογικής Κλίνικής Ασκληπιείου Βούλας – Συντονιστής Ημερίδας
Η Dr. Αθανασία Παππά : Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αντιρρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ ) – Σύντομος Χαιρετισμός
O Dr. Γεώργιος Καζιόλας : Ρευματολόγος ΠΕΔΥ Ηλιούπολης – Τέως Ιατρός Ρευματολογικής Κλινικής Ασκληπιείου Βούλας

Θέμα: Τα Αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα
O Dr. Κων/νος Μπαλαούρας: Ρευματολόγος Ηλιούπολης – Τέως Ιατρός Ρευματολογικής Κλινικής Ασκληπιείου Βούλας

Θέμα: Αρθριτικα – Οστεοπόρωση.
O Στέλιος Κολομβούνης: ( Φυσικοθεραπευτής – Ηλιούπολης )

Θέμα: Φυσική αποκατάσταση από την πρώτη ημέρα

Η ημερίδα θα κλείσει με προτάσεις και ελεύθερη συζήτηση.

Οι λέξεις ρευματισμός – ρευματισμοί – ρευματικά νοσήματα προέρχονται από́ την ελληνική́ λέξη “ρέω”,”ρεύμα” που σύμφωνα με την Ιπποκράτειο αντίληψη είναι νοσήματα που οφείλονται σε κάτι που ‘‘ρέει’’ μέσα στο σώμα και προκαλεί μια σειρά από νοσήματα.

Τι είναι ρευματισμός και ρευματικά νοσήματα;

Ρευματικά νοσήματα είναι χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, επώδυνες – ανίατες στην πλειονότητα των περιπτώσεων – και που μπορούν να οδηγήσουν σε αναπηρία , και επηρρεάζουν και επηρεάζονται από τον ψυχισμό. Ακόμη και τα αρθριτικά είναι ρευματικά νοσήματα που αφορούν τις αρθρώσεις, είναι εξελικτικά είναι επώδυνα είναι ανίατα και οδηγούν σε αναπηρία αλλά η διαφορά τους είναι ότι στην σημερινή εποχή στα πρώτα υπάρχει φαρμακευτική αγωγή που σταματά την εξέλιξη τους ενώ στα αρθριτικά δεν υπάρχει φαρμακευτική θεραπεία.

Ειδικοί και έμπειροι ομιλητές θα αναπτύξουν με απλό και κατανοητό τρόπο το τι είναι ρευματικά νοσήματα και ποιές οι εκφυλιστικές αιτιολογίας, ποια νοσήματα συνοδεύουν μεταβολικά νοσήματα (οστεοπόρωση κλπ, τα νοσήματα λοιμώδους η μεταλοιμώδους αιτιολογίας, τα περιοχικά σύνδρομα τενοντίτιδες, κλπ και άλλα πολύ χρήσιμα και ενδιαφέροντα θέματα όχι μόνο στο επίπεδο της θεραπείας αλλά και της πρόληψης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.