Mαύρισε η παραλία της Γλυφάδας (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Εικόνες σοκ ανέβασε στη σελίδα του στο facebook ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, από την πετρελαιοκηλίδα που έφτασε στην παραλία της πόλης.

Στο σημείο έχουν τοποθετηθεί κορδέλες ενώ απαγορεύεται το κολύμπι. Ο Γιώργος Παπανικολάου χαρακτηρίζει άνιση τη μάχη με τη ρύπανση ενώ ζητά να αποδοθούν ευθύνες.

Δείτε τι αναφέρει ο δήμαρχος Γλυφάδας:

Δυστυχώς η θαλάσσια ρύπανση από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη» στη Σαλαμίνα έφτασε στη Γλυφάδα μας και το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, με εκτεταμένη ρύπανση και έντονη οσμή σε όλο μας το παραλιακό μέτωπο.

Η μάχη είναι άνιση. Από τα χαράματα σήμερα, είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και συνδράμουμε με όποια μέσα διαθέτουμε στο έργο των αρμόδιων φορέων: τοποθετήσαμε πλωτό φράγμα, ρίξαμε αντιρρυπαντικό υλικό (μια ουσία που διαλύει το πετρέλαιο), απόχη και ειδικές απορροφητικές πετσέτες. Παράλληλα, ένα ειδικό σκάφος προχωρά στον καθαρισμό των υδάτων.

Παρακαλούμε θερμά μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα να μην προσέρχονται οι λουόμενοι στην παραλία και να σέβονται όλοι τις σημάνσεις της δημοτικής αστυνομίας. Ελπίδα όλων μας είναι ότι η ζημιά θα περιοριστεί το συντομότερο δυνατό. Οι ευθύνες, ωστόσο, για την καταστροφή είναι δεδομένες και πρέπει να αποδοθούν άμεσα.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.