Νέο υπαίθριο γυμναστήριο στο Παλαιό Φάληρο (ΕΙΚΟΝΕΣ)




O Δήμος Παλαιού Φαλήρου, παρέδωσε προς χρήση για το κοινό, το νέο υπαίθριο γυμναστήριο εντός του Αθλητικού Κέντρου Σωτήρης Αγγελόπουλος, στο Τροκαντερό.
Η εμπειρία από την λειτουργία των άλλων ανοικτών υπαίθριων γυμναστηρίων στον Δήμο (εντός του Πάρκου του Φλοίσβου και στο ΕΔΕΜ), έχει αποδείξει ότι πρόκειται για αθλητικές υποδομές που προτιμούνται ιδιαίτερα από τους Δημότες και κυρίως από την νέα γενιά, αυξάνοντας σημαντικά τις δυνατότητες άθλησης και εκγύμνασης όλες ώρες της ημέρας.

Το γυμναστήριο είναι ελεύθερης πρόσβασης για το κοινό και περιλαμβάνει τα κάτωθι όργανα:
-Διπλό όργανο βάδισης αέρος, αερόβιας εκγύμνασης όλων των μυών, βελτίωσης της λειτουργίας της καρδιάς και των πνευμόνων, με εξάσκηση μυών κάτω άκρων.
-Όργανο ποδηλάτου, εκγύμνασης κάτω άκρων, μέσης και κοιλιακών. -Διπλό όργανο εκγύμνασης και διάτασης ποδιών, αερόβιας εκγύμνασης όλων των μυών, βελτίωσης της λειτουργίας της καρδιάς και των πνευμόνων, με εξάσκηση μυών κάτω άκρων και κυρίως των γοφών. Βοηθά στην πρόληψη της αρθρίτιδας.
-Πάγκος εκγύμνασης κοιλιακών και ραχιαίων μυών, καθώς και μέσης, βελτίωσης της λειτουργίας της καρδιάς και των πνευμόνων.
-Διπλό όργανο πιέσεων ώμων, που γυμνάζει την περιοχή της πλάτης και των κοιλιακών. Βοηθά την κυκλοφορία του οξυγόνου στους επίμαχους μύες και την κυκλοφορία του αίματος.
-Διπλό όργανο εκγύμνασης εσωτερικών και εξωτερικών μυών των ποδιών. Βοηθά στην ενίσχυση των μυών των ποδιών, των χεριών και των κοιλιακών. Παρέχει ελαστικότητα στους μύες των εσωτερικών και εξωτερικών σκελών.
Ο άνετος χώρος, επιφάνειας περίπου 700μ², είναι επιστρωμένος με τάπητα από συνθετικό δάπεδο πρασίνου χρώματος, κατάλληλο για αθλητικούς χώρους, φιλικό προς το περιβάλλον, τους ανθρώπους και τα ζώα, υπό αλλεργικός, με ανακυκλώσιμη ίνα, σταθερή σε υπεριώδη ακτινοβολία, χωρίς μόλυβδο και κάδμιο. Οι εργασίες πραγματοποιηθήκαν από εξειδικευμένο συνεργείο του ιδιωτικού τομέα.

Το συνολικό κόστος ήταν περίπου 36.624 ευρώ (με ΦΠΑ).

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.