Ο Παπανικολάου στη Βουλή: Ανησυχία για το βυθό της Γλυφάδας




Συνεδρίασε στη Βουλή η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος με θέμα τη ρύπανση του Σαρωνικού. Η συζήτηση  έγινε παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του επιτελείου του, εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος αλλά και των Δημάρχων από τις πληγείσες περιοχές.
Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, στη δική του παρέμβασή του τόνισε τα εξής:
«Επιτρέψτε μου να κάνω δύο παρατηρήσεις: Η πρώτη παρατήρηση αφορά σε κάτι που με πάρα πολύ μεγάλο κόπο και με πολλή αγάπη, επιτρέψτε μου, κατακτήσαμε στη Γλυφάδα το προηγούμενο διάστημα, καθώς εδώ είναι και η Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία της Φύσης.
Για πρώτη φορά βραβευτήκαμε με γαλάζια σημαία. Γαλάζια σημαία σημαίνει καθαρά νερά και μια σειρά υποδομών. Για τις υποδομές με απόλυτη βεβαιότητα μπορώ να σας πω ότι θα συνεχίσουμε να τις έχουμε.
Το ερώτημά μου είναι αν του χρόνου θα είμαστε σε θέση και αν θα μπορέσουμε του χρόνου και χαίρομαι που είναι εδώ εκπρόσωποι της εταιρείας, να συνεχίσουμε να έχουμε τη γαλάζια σημαία. Το δεύτερο που θα ήθελα να προσθέσω στα όσα έχουν ειπωθεί είναι τι γίνεται με το βυθό.
Εμείς χτες δημοσιεύσαμε ένα βίντεο που πήραμε με δύτη, τον οποίον εμείς καλέσαμε να τραβήξει σε κάποια σημεία το τι συμβαίνει στο βυθό και είναι ξεκάθαρο ότι αυτήν τη στιγμή σωματίδια μαζούτ κινούνται ανεξέλεγκτα στο βυθό το δικό μας και υποθέτω και συνολικά στο Σαρωνικό.
Με πάρα πολλή αγωνία, για μία ακόμη φορά παρουσία του κυρίου Υπουργού, παρακαλούμε να συνεχίσει η άντληση του πετρελαίου, γιατί είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι μόνο η επιφάνεια που βλέπουμε, είναι μέσα στο βυθό το μαζούτ το οποίο στερεοποιείται ανάλογα με τις θερμοκρασίες και μου λένε κάποιοι ειδικότεροι εμού ότι ειδικά με τις τωρινές θερμοκρασίες, που είναι καλύτερες και το μαζούτ ανεβαίνει στην επιφάνεια είναι απολύτως επείγον να αντλήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε, να μη σταματήσουμε δηλαδή καθόλου να κάνουμε άντληση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Στη διαχείριση της κρίσης που κάνουμε κατά τη γνώμη μου για τις επόμενες ημέρες και σε σχέση με την ταχεία απορρύπανση που πρέπει να έχουμε στην περιοχή, όλοι διαβάζουμε τα διάφορα δημοσιεύματα και τις αναλύσεις που γίνονται από τους ειδικούς σχετικά με το χρόνο που τελικώς θα χρειαστεί.
Κλείνω και ευχαριστώ για μία ακόμη φορά που μου δώσατε το λόγο, θέλοντας να ευχαριστήσω ειλικρινά και μέσα από την καρδιά μου και εγώ τους ανθρώπους του Λιμενικού Σώματος που είναι εδώ μπροστά μου, μπροστά μου είναι και ο Λιμενάρχης Σαρωνικού, ο κύριος Σκιαδάς, ο οποίος πρώτος με ενημέρωσε την Τετάρτη το πρωί για ό,τι επρόκειτο να συμβεί, για όλη τη συνεργασία και τη συνδρομή τους και βεβαίως και εμείς είμαστε στη διάθεσή τους για ο,τιδήποτε και εκείνοι χρειάζονται σε σχέση και με τη διαχείριση αυτής της κρίσης αλλά και συνολικά με τη διαχείριση του παράκτιου μετώπου της πόλης μας και υποθέτω αυτό ισχύει και για τους υπόλοιπους συναδέλφους και συνολικά στο Σαρωνικό».
ΠΗΓΗ: glyfada24.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.