“Προχωρά έως σήμερα κανονικά το έργο στο Ρέμα της Πικροδάφνης”




 

Αναφορικά με πρόσφατη είδηση σχετικά με το Ρέμα της Πικροδάφνης, προς αποφυγή, ηθελημένων ή μη, παρεξηγήσεων, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η είδηση τρέχει από χθες το απόγευμα:

«Έγινε δεκτή από το ΣτΕ (Συμβούλιο Της Επικρατείας) η Αίτηση Ακύρωσης (η αίτηση είχε κατατεθεί τον Νοέμβριο 2014) των έργων εγκιβωτισμού, των τελευταίων 200 μ. φυσικής κοίτης της Πικροδάφνης στην Ηλιούπολη. Με την 1915/2017 απόφασή του το ΣτΕ ακυρώνει τους Περιβαλλοντικούς Όρους της μελέτης, που θα ολοκλήρωνε τον εγκιβωτισμό με σαραζανέτια της κοίτης της Πικροδάφνης στην Ηλιούπολη.»

Για να προλάβω συγχύσεις καλοπροαίρετες ή κακοπροαίρετες, η απόφαση αφορά παλιό έργο (η κατάθεση της αίτησης ακύρωσης έγινε το 2014). Αφορά τα 200 μέτρα πάνω από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης και είναι έργο του Δήμου Ηλιούπολης. Ο Δήμος τώρα υποχρεώνεται να επανέλθει με νέα μελέτη με βάση την απόφαση του ΣτΕ.

Το έργο «οριοθέτηση και διευθέτηση του ρέματος της Πικροδάφνης» είναι άλλο έργο. Δεν έχει καμιά σχέση με αυτό του Δήμου Ηλιούπολης για τα 200 μ. πάνω από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Αφορά το ρέμα από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης ως την ακτή στο Φάληρο.

Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής, παρά την παθογένεια δεκαετιών που παρέλαβε, με τις αστικού τύπου επεμβάσεις στο ρέμα με προσωρινή πολεοδόμηση (!), με νόμιμες και νομιμοποιημένες κατασκευές και αυθαίρετες οικοδομές εντός των παραρεμάτιων περιοχών, προσπάθησε να δώσει σχήμα στο χάος με γνώμονα την προστασία του φυσικού οικοσυστήματος του ρέματος.

Και αυτό προχωρά έως σήμερα κανονικά”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.