Συντάσσομαι με τους δημάρχους Γλυφάδας και Αλίμου




 

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Δημοσθένης Δόγκας, δήλωσε με αφορμή τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου “Αγία Ζώνη ΙΙ” και την μόλυνση των παραλιών:

“Μια μαύρη κηλίδα στην ιστορία της Αττικής άφησε η βύθιση του δεξαμενόπλοιου και η μεγάλης έκτασης ρύπανση που προκάλεσε σε όλο το παράκτιο μέτωπο.

Οι πολίτες της Αττικής και ειδικότερα οι δημότες των νοτίων προαστίων έζησαν και ζουν έναν εφιάλτη, καθώς είναι ανυπολόγιστες ακόμη οι συνέπειες αυτής της τραγωδίας στο θαλάσσιο περιβάλλον, στη διατροφική αλυσίδα αλλά και στην τοπική οικονομία. Πρόκειται για ένα περιστατικό που ξεπερνά τη λογική, καθώς συνέβη πλησίον του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και η καταστροφή αντί να περιοριστεί αμέσως, αφέθηκε να εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα.

Οι πλοιοκτήτες, ο διοικητικός μηχανισμός που άφησε αυτό το καράβι στη θάλασσα, οι κρατικοί λειτουργοί που είναι επιφορτισμένοι με την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων πρέπει να λογοδοτήσουν για την ασύγγνωστη αυτή αμέλεια που επέδειξαν σε όλα τα στάδια του ναυτικού αυτού ατυχήματος.

Οι κάτοικοι της Αττικής ζητούν πρωτίστως να ενημερωθούν έγκυρα και τεκμηριωμένα για το μέγεθος της καταστροφής που συντελέστηκε. Η πολιτεία και τα όργανά της οφείλουν να απαντήσουν για τη ζημιά που υπέστησαν οι ακτές μας. Οι πολίτες ζητούν να αποδοθούν ευθύνες. Είδαμε πόσο “γυμνό” είναι το κεντρικό κράτος μπροστά στην έκτακτη ανάγκη και αυτό ίσως είναι το πιο ανησυχητικό από όλα. Όλο το βάρος της αντιμετώπισης του ατυχήματος έπεσε πάνω στους Δήμους που ειδοποιήθηκαν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή.

Συντάσσομαι και υποστηρίζω τους δημάρχους Γλυφάδας και Αλίμου αλλά και το WWF Ελλάς, που κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Είναι ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που χρήζει παραδειγματικής τιμωρίας.

Καλούμε τους δημότες σε εγρήγορση, να απαιτήσουν υπεύθυνη ενημέρωση και να πάρουν το ζήτημα των παραλιών στα χέρια τους. Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το εθελοντικό κίνημα που ενεργοποιείται για να καθαρίσουμε τις ακτές μας”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.