Θεόδωρος Βενάρδος: O καρδιοκατακτητής ληστής με τις γλαδιόλες




 

11 λόγοι που ο Θεόδωρος Βενάρδος ήταν ο καλύτερος Έλληνας badass. O καρδιοκατακτητής ληστής με τις γλαδιόλες (και την τρανσέξουαλ μνηστή!) που έγινε λαϊκός ήρωας για τις παρανομίες του.

«Μπαίνει σε μία τράπεζα στα Σεπόλια κρατώντας μία μεγάλη ανθοδέσμη με γλαδιόλες. Πηγαίνει στο ταμείο όμως η υπάλληλος παρατηρεί μέσα στην ανθοδέσμη να υπάρχει μία καραμπίνα. Του δίνει 555.000 δραχμές και αυτός φεύγει ξανά σαν κύριος! Οι εφημερίδες οργιάζουν, και στην συνείδηση του κόσμου περνιέται μία ρομαντική, καθόλου βίαιη φιγούρα που κλέβει τράπεζες. Ο κόσμος τον αντιμετωπίζει πλέον ως λαϊκό ήρωα που με τις πράξεις του θέλει να περάσει μηνύματα κατά της χούντας».

Προέβη σε δυο ληστείες με πλούσια λεία (αυτή με τις γλαδιόλες ήταν η δεύτερη). Την πρώτη την έκανε στις 16 Νοεμβρίου του 1973 -μια μέρα πριν τα γεγονότα στο Πολυτεχνείο και καθώς η αστυνομία ασχολούνταν με την κατάληψη στο κτήριο. Ο Βενάρδος λήστεψε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Παγκράτι όπου παρουσιάσθηκε μεταμφιεσμένος σε καθολικό ιερέα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: LIFO.GR

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.