Τι λέει η τελευταία αυτοψία για τις παραλίες στο Παλαιό Φάληρο




 

Τι λένε οι τελευταίοι έλεγχοι που πραγματοποίησε η Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής:

Σε όλο το μήκος της ακτογραμμής από το Φλοίσβου έως και την παραλία ΕΔΕΜ του Δήμου Παλαιού Φαλήρου διαπιστώθηκε η παρουσία διάσπαρτων κατάλοιπων πετρελαιοειδών και θολερότητα των θαλασσίων υδάτων. Σε όλη την εν λόγω περιοχή επικρατούσε χαρακτηριστική οσμή πετρελαίου.

Αναλυτικότερα διαπιστώθηκαν τα κατωτέρω:
– Μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου ώρα 10:30μμ ,κατά μήκος της ακτής διαπιστώθηκε η παρουσία διάσπαρτων κατάλοιπων πετρελαιοειδών και τα θαλάσσια ύδατα βρέθηκαν θολερά.

-Στην ακτή «Μεγάλος Φλοίσβος», ώρα 10:35 πμ, υπήρχαν διάσπαρτα κατάλοιπα πεταλοειδών στην ακτή και θολερότητα των υδάτων.

-Στην ακτή έναντι της οδού Πρωτέως και ξενοδοχείου “Coral”, ώρα 10:40 πμ διαπιστώθηκε κατά μήκος της ακτής να υπάρχουν διάσπαρτα κατάλοιπα πετρελαιοειδών και θολερότητα των υδάτων .

-Στην ακτή μπροστά από τη στάση «Παλμύρα», ώρα 11:00 πμ, βρέθηκαν διάσπαρτα κατάλοιπα πετρελαιοειδών και θολερότητα των υδάτων.

-Στην ακτή που αντιστοιχεί έναντι της οδού Ήβης Αθανασιάδου (άγαλμα «Φλόγα»), ώρα 11:10πμ υπάρχουν κατάλοιπα πετρελαιοειδών διάσπαρτα και θολερότητα των υδάτων.

-Στην ακτή μπροστά από την κατασκευή με το σκάκι, ώρα 11:15πμ, διαπιστώθηκαν διάσπαρτα κατάλοιπα πετρελαιοειδών και θολερότητα των υδάτων. Συνεργείο με φτυάρια και τσουγκράνες εκτελούσε εργασίες απορρύπανσης της ακτής και περισυλλογή των καταλοίπων των πετρελαιοειδών σε σακούλες.

-Στην ακτή Μπάτης και ώρα 11:20πμ ,υπήρχαν κατά μήκος της ακτής διάσπαρτα κατάλοιπα πετρελαιοειδών και θολερότητα των υδάτων.

-Στην ΕΔΕΜ ώρα 11:35πμ υπήρχαν κατά μήκος της ακτής διάσπαρτα κατάλοιπα πετρελαιοειδών και θολερότητα των υδάτων.

Στις ανωτέρω περιγραφόμενες περιοχές δεν υπάρχουν εμφανείς σημάνσεις που να ενημερώνουν τους λουόμενους για την απαγόρευση κολύμβησης (έχουν τοποθετηθεί σε ορισμένα σημεία κάποιων ακτών κορδέλες με κολλημένα χαρτιά για την απαγόρευση της κολύμβησης ή έχουν τοποθετηθεί πάνω σε κάδους απορριμμάτων) .

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.