Το πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ, κοντά στα παιδιά της κατασκήνωσης




Τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση του Δήμου Αγ. Δημητρίου, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος “Πάρε ανάσα”, από την πνευμονολόγο κ. Δήμητρα Μπουσίου.

Τα μικρά παιδιά 5,5 – 6,5 ετών ταξίδεψαν στο Κάστρο – Σώμα με οδηγό την πριγκίπισσα της Ζωής Ανάσα.

Ο Βασιλιάς Νους ανάμεσα στη Γνωστική και την Ανόητη Σκέψη, τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ, τις αποφάσεις και επιλογές.
Μια από τις πιο δύσκολες επιλογές είναι και αυτή του καπνίσματος και των εθισμών.
Ο Καπνός Λε Απατεών, ο πιο επικίνδυνος εχθρός της Ανάσας, επιχειρεί να μπει στο Κάστρο – Σώμα με δόλο και απάτη. Είναι αποφασισμένος να πετύχει.

Ο Βασιλιάς Νους όμως ματαιώνει τα πανούργα σχέδια του.

Τα παιδιά έπαιξαν θεατρικό παιχνίδι, τραγούδησαν το “Τραγούδι των μικροβών”, “Το Τραγούδι των Λευκών Καβαλαραίων” και το τραγούδι “Πάρε Ανάσα να φυσήξεις δυνατά”. Τέλος, συμμετείχαν στη βιωματική άσκηση “Ανασαίνω – Ανασαίνεις” και με μια φωνή αποφάσισαν “Κι ο Καπνός ο πονηρός στήνει παντού ξόβεργες, ύπουλος εχθρός.

Μα θα βρει όλες τις πόρτες κλειστές, θα βρει πλάτη γυρισμένη, παίρνω Ανάσα βαθιά και φυσώ δυνατά η Ζωή με περιμένει.”

Τα μεγαλύτερα παιδιά, 12-14, ετών παρακολούθησαν την ενημερωτική ενότητα για τις επιπτώσεις του ενεργητικού, του παθητικού και τριτογενούς καπνίσματος, άκουσαν σε θεατρική αφήγηση, τη συμβολική ιστορία για τις παγίδες, τους εθισμούς, το κάπνισμα και τις ουσίες, “Το Βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο”.

Στη συνέχεια συζήτησαν, εξέφρασαν προβληματισμούς και απορίες και τέλος τραγούδησαν σε ραπ ρυθμό το τραγούδι “Το λάθος στιλ”.
Ήταν για όλα τα παιδιά μια μια ξεχωριστή εμπειρία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.