Το ρέμα της Πικροδάφνης στο Παλαιό Φάληρο γέμισε με εκατοντάδες νεκρά ψάρια




Νεκρά ψάρια έχει γεμίσει το ρέμα της Πικροδάφνης και πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν το φαινόμενο αυτό έχει σχέση με την ρύπανση στον Σαρωνικό από την πετρελαιοκηλίδα.
Οι εικόνες είναι πραγματικά θλιβερές. Νεκρά ψάρια σε πολλά σημεία του ρέματος αλλά και σκουπίδια.

Οι εικόνες είναι πραγματικά θλιβερές. Νεκρά ψάρια σε πολλά σημεία του ρέματος αλλά και σκουπίδια.

Η πιθανότερη αιτία του θανάτου των ψαριών είναι, λένε όσοι ζουν στην περιοχή, τα λύματα που πέφτουν στο ρέμα της Πικροδάφνης, από σπίτια που δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης.

Και όπως λένε πολλές φορές στο παρελθόν έχουν παρατηρήσει και ζώα νεκρά από τα μολυσμένα νερά στο ρέμα.

 

Τι είναι το ρέμα της Πικροδάφνης

Το Ρέμα της Πικροδάφνης είναι το τελευταίο ρέμα της νότιας Αττικής που διατηρείται σε φυσική μορφή.

Πηγάζει από τη δυτική πλευρά του Υμηττού και καταλήγει στη θάλασσα, στα σύνορα Παλαιού Φαλήρου και Καλαμακίου.

Είναι ένα από τα λίγα ρέματα που περνούν μέσα από τον αστικό ιστό της Αθήνας και έχει διατηρήσει στο μεγαλύτερο μέρος του μήκους του τον αρχικό του ρου και βλάστηση.

Το ρέμα της Πικροδάφνης έχει μήκος περίπου 9,3 χιλιόμετρα και είναι το τρίτο μακρύτερο ποτάμι του λεκανοπεδίου Αττικής μετά τον Κηφισό και τον Ιλισό.

Το ρέμα εκβάλλει στο Σαρωνικό, σε ένα μικρό δέλτα στην ακτή Εδέμ στα σύνορα του Παλαιού Φαλήρου με τον Άλιμο, κοντά στην μαρίνας Αλίμου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ/NEWSIT.GR

 

 

 

 

Εκατοντάδες ψόφια ψάρια επιπλέουν στο ρέμα της Πικροδάφνης στο Παλαιό Φάληρο, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα iefimerida.gr.

Το ρέμα εκβάλλει στον Σαρωνικό, σε ένα μικρό Δέλτα στην ακτή Εδέμ, στα σύνορα του Παλαιού Φαλήρου με τον Άλιμο.

Όπως είναι λογικό, στο σημείο της εκβολής πολλά ψάρια (συνήθως κέφαλοι) από τη θάλασσα μπαίνουν στο ρέμα καθώς βρίσκουν τροφή. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας της ρύπανσης από την πετρελαιοκηλίδα, τα ψάρια δεν επέστρεψαν στη θάλασσα και εγκλωβίστηκαν στο ρέμα. Εκεί όμως τα «χτύπησε» άλλη μόλυνση από τον αγωγό λυμάτων που έσπασε και πέφτει μέσα στο ρέμα. Το αποτέλεσμα ήταν τα ψάρια να πεθάνουν και να επιπλέουν νεκρά στην επιφάνεια του νερού του ρέματος.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ: IEFIMERIDA.GR

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.