Δημοτικό Θέατρο Βάρης: Η θεατρική παράσταση «Κοίτα Τους» επαναλαμβάνεται (14 και 15 Οκτωβρίου)




 

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης θεατών στις πρώτες παραστάσεις της θεατρικής ομάδας «Θίασος 3Β» η θεατρική παράσταση «Κοίτα Τους» του Μάριου Πόντικα σε σκηνοθεσία του Τάσου Αλατζά θα επαναληφθεί στις 14 και 15 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης για να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν κόσοι, λόγω χωρητικότητας του θεάτρου, δεν τα κατάφεραν.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

«ΚΟΙΤΑ ΤΟΥΣ»

Θέατρο “εν σκουπιδοτόπω” με χιούμορ και αιχμηρή αλήθεια.

Το έργο του Μάριου Ποντίκα, γραμμένο το 1990, φαντάζει σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ.

Τα πολλαπλά πρόσωπα του σύγχρονου Έλληνα, σκιαγραφημένα με την καυστικά διεισδυτική πένα του συγγραφέα, τοποθετούνται σε έναν σκουπιδότοπο, όπου συνυπάρχουν μικρά και μεγάλα «εγκλήματα»!

Ο ωμός ρεαλισμός του Ποντίκα γονιμοποιείται από μια χιουμοριστική σκηνοθετική ματιά με γκροτέσκες πινελιές, που αναδεικνύει ανάγλυφα την κοινωνική σαθρότητα και τις μικρότητες των ηρώων, ιδωμένες μέσα από μεγεθυντικό φακό.

Η σκηνοθετική γραμμή, πέραν χωροχρονικών περιορισμών, φωτογραφίζει χωρίς διδακτισμό, αλλά με καυστική διάθεση αυτοκριτικής, μια κοινωνία με “σκουπίδια” κάθε λογής, από όπου ξεπηδούν τα «πολλαπλά είδωλα» του νεοέλληνα.

Μια παράσταση – κλειδαρότρυπα στις μικρές και μεγάλες στιγμές των ανθρώπων, που αφυπνίζει και ταρακουνά, για να γεννήσει υποψιασμένους θεατές, έτοιμους να απαλλαγούν από τα συλλογικά μας … κουσούρια.

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.