Διονύσης Χατζηδάκης: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν ξεχνά την τρίτη ηλικία




 

Το GOLD BEST CITY AWARD 2017 στον ∆ήµο Παλαιού Φαλήρου για το πρόγραµµα του: «Παρέµβαση τροποποίησης της διατροφικής
συµπεριφοράς Κατοίκων µε Σακχαρώδη ∆ιαβήτη µέσω πλατφόρµας ηλεκτρονικής υγείας».

Έπειτα από την βράβευση του καινοτοµικού προγράµµατος του «Παρέµβαση τροποποίησης της διατροφικής συµπεριφοράς Κατοίκων µε Σακχαρώδη ∆ιαβήτη µέσω πλατφόρµας ηλεκτρονικής υγείας», από το Ευρωπαϊκό-Κοινωνικό Ταµείο και την συµµετοχή του σε ∆ιεθνή ∆ίκτυα (όπως το ∆ίκτυο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υγιή και ενεργό γήρανση), µια ακόµα σηµαντική διάκριση ήλθε να επιβραβεύσει την συγκεκριµένη δράση του ∆ήµου Παλαιού Φαλήρου.

Σε µια λαµπρή τελετή, που πραγµατοποιήθηκε στο αµφιθέατρο της Τεχνόπολης Αθηνών, παρουσία σηµαντικών επιστηµόνων, τεχνοκρατών και αυτοδιοικητικών στελεχών από όλη την Ελλάδα, ο ∆ήµαρχος Παλαιού Φαλήρου ∆ιονύσης Χατζηδάκης , παρέλαβε την διάκριση του θεσµού BEST CITY AWARDS.

Η συµµετοχή του ∆ήµου Παλαιού Φαλήρου στο πρόγραµµα συντονίστηκε και υλοποιήθηκε από τον Αντιδήµαρχο Παιδείας Γιάννη Φωστηρόπουλο, ο οποίος και υπέβαλλε τον σχετικό φάκελο υποψηφιότητας ενώ το πρόγραµµα αναπτύχθηκε και στους ∆ήµους Αλίµου και Αγ. ∆ηµητρίου.

Η συγκεκριµένη ∆ράση προαγωγής της υγείας και πρόνοιας (που αφορά σε αυτή την φάση τους ασθενείς µε Σακχαρώδη ∆ιαβήτη) αποτελεί ότι πιο ολοκληρωµένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς για κάθε συµµετέχοντα αφενός δηµιουργείται και τηρείται διαδραστικός ψηφιακός φάκελος και αφετέρου µέσω tablet, smartphones, διαδικτύου υπάρχει συνεχής και δυναµική παρακολούθηση και ανάλυση κρίσιµων δεικτών µε αποτέλεσµα την βελτίωση της αυτοδιαχείρισης των εµπλεκοµένων ασθενών.

Όλοι οι συµµετέχοντες εξέφρασαν την υψηλή ικανοποίηση τους για τις προσφερόµενες υπηρεσίες ενώ ο στόχος του ∆ήµου Παλαιού Φαλήρου, είναι η περαιτέρω αξιοποίηση του µοντέλου τηλεϊατρικής και σε κατηγορίες χρόνιων ασθενών καθώς και σε ειδικές οµάδες (ηλικιωµένοι, αθλητές, εγκυµονούσες,ΑΜΕΑ).

“Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αντίθεση με το κράτος δεν ξεχνά την τρίτη ηλικία” τόνισε ο δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης παραλαμβάνοντας το βραβείο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.