ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης: Αληθινές Μαρτυρίες Προσφύγων (ΕΙΚΟΝΕΣ)




 

Στο πλαίσιο των επετειακών εκηλώσεων μνήμης “Μικρασία Χαίρε” που καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης κ. Ιωάννη Παπαδάτου πραγματοποιήθηκε μια σεμνή εκδήλωση/παράσταση με αναφορά σε αληθινές μαρτυρίες προσφύγων.

Ένα τραπέζι μπροστά απο την σκηνή με ζυμωτό ψωμί, φρούτα και κρασί για να θυμίζει πως παρά τις κακουχίες και τα δεινά που πέρασαμε εμείς οι Μικρασιάτες η αρχοντιά πάντα θα μας ακολουθεί.

Οι εξαιρετικοί ηθοποιοί Γρηγόρης Βαλτινός και Λήδα Πρωταψάλτη ανέγνωσαν αποσπάσματα απο μαρτυρίες προσφύγων της Μικράς Ασίας απο τον Α΄ τόμο της “Εξόδου”.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Φιλόλογος κα Κλαίρη Δεληγιάννη ενω μουσικά πλαισιώθηκε απο τον κ. Ταξιάρχη Γεωργούλη στο Ούτι και τον κ. Τάσο Πούλιο στο τραγούδι & το κανονάκι.

Το χορευτικό τμήμα της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας μαζί με τον Πρόεδρο της κ. Γελέκα Γιώργο συμμετείχαν με μια εξαιρετική σειρά εμφανίσεων σε μοναδικά Μικρασιατικά τραγούδια.

Σύμβουλος σκηνοθεσίας ήταν ο κ. Ζάκας Ανδρέας όπου σε συνεργασία με ηθοποιούς της Θεατρικής Ομάδας της ΕΣΤΙΑΣ έδωσαν μια συγκινητική εικόνα και “ταξίδεψαν” το κοινό στην αγαπημένη μας Σμύρνη πρίν και μετά την Καταστροφή.

Εκ μέρους του ΔΣ ευχαριστούμε από καρδιάς τους δύο πρωταγωνιστές της εκδήλωσης και όλους τους συντελεστές για αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.