EΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Οκτωβρίου




 

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου & Κυριακή 1 Οκτωβρίου και ώρα 20:00
Θεατρική παράσταση «Ευγενείς Αγωνίες» του Σωτήρη Σαμπάνη. Γυναικείος μονόλογος.
Α’ Κρατικό βραβείο 2009.
Σκηνοθεσία, Ανδρέας Ζάκας. Ερμηνεία, Στέλλα Θανοπούλου
Η παράσταση θα δοθεί στη πειραματική σκηνή.
Είσοδος από Αγίας Φωτεινής.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Είσοδος ελεύθερη.

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου και ώρα 19:00
Η θεατρική ομάδα Κοινωνικής επανένταξης 18 Άνω παρουσιάζει, στηνΕΣΤΙΑ  Νέας Σμύρνης την θεατρική παράσταση «Ωσάν Μήδεια». Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιατρείου Ταξικής Αλληλεγγύης της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης και του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Αλληλεγγύης Νέας Σμύρνης.
Λίγα λόγια για την παράσταση: Μια τραγική ηρωίδα και η θεατρική ομάδα του 18 Άνω συναντιούνται επι σκηνής. Η Μήδεια και εμείς. Ο τρόπος, ο χώρος, ο χρόνος…Ο τρόπος να εκφράσουμε συναισθήματα και βιώματα καλά κρυμμένα. Ο χώρος να μοιραστούμε την απόγνωση, την απελπισία και την οργή της Μήδειας, την αλαζονεία και τον εγωισμό του Ιάσονα, την ματαιοδοξία του Κρέοντα, τον τρόμο του άγγελου τον καιροσκοπισμό του Αιγέα. Ο χρόνος να μείνουν τα παιδιά ζωντανά. Να μείνουμε εμείς ζωντανοί. Να κλείσουμε τις πληγές. Να μιλήσουμε. Να εκφραστούμε. Να ζήσουμε.
Είσοδος ελεύθερη.

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 08:00
Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, επισκέπτεται την Ιερά Μονή Νταού Πεντέλης. Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο «Κτήμα Τσατίρη» στον Μαραθώνα όπου γίνεται οικολογική καλλιέργεια διαφόρων λαχανικών. Στο κτήμα υπάρχει ειδικός χώρος όπου μπορούμε να κάνουμε πικ νικ ή και να παραγγείλουμε κάτι από τα δικά τους προϊόντα.
Κόστος συμμετοχής 15 ευρώ.
Δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στο τηλέφωνο 210 9333702 (10:00 – 14:00)

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:00
Λογοτεχνικό Σαλόνι.
Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, παρουσιάζει το βιβλίο του συγγραφέα Αρταβάνη Πέτρου « Σινώπη με τη μάνα γύρω από το μαγκάλι» του εκδοτικού οίκου “Ινφογνώμων”. Ομιλητές θα είναι  ο κ. Κοντογιαννίδης Αναστάσιοςδημοσιογράφος, ο κ. Καλεντερίδης Σάββας  εκδότης και ο ίδιος ο συγγραφέας.
Την παρουσίαση συντονίζει η κα Χριστίνα Χαφουσίδου.

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10:00
Προβολή Ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Η καρδιά της θάλασσας». Σπογγαλιεία.
Η προβολή θα γίνει στον 3ο όροφο.

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου και ώρα 18:00
Ο αγαπημένος Chef, Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει στην ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης σε φιλανθρωπική εκδήλωση μαζί με τα παιδιά  του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας.  H εκδήλωση επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις!

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:00
Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, διοργανώνει αφιέρωμα στον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης. Ομιλήτρια η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλαγα Μπετίνα με θέμα «Η κοινωνία της Σμύρνης στον λόγο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης». Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Αντωνίου Παπαδόπουλου.

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:00
Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης σε συνδιοργάνωση με την εταιρεία Μελέτης Έργου «Ιωάννη Καποδίστρια» τιμά τον πρώτο Κυβερνήτη του Ελληνικού Κράτους στην επιστημονική ημερίδα με θέμα «ο Ιωάννης Καποδίστριας και η συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους». Ομιλητές θα είναι (με αλφαβητική σειρά), η κα Δημητριάδου Μαργαρίτα – Ιστορικός, ο κ. Κούκος Ανδρέας– Νομικός & Ιστορικός, η κα Μωραϊτη Σοφία – καθηγήτρια ΕΚΠΑ, ο κ. Παπαφλωράτος Ιωάννης – Νομικός, Ιστορικός & Διεθνολόγος, ο κ. Τόμορος Νικόλαος – καθηγητής Νεότερης Ιστορίας, ο κ. Τσιριγώτης Διονύσιος – Επίκουρος καθηγητής τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Σάββατο 21  και ώρα 15.00 & Κυριακή 22 Οκτωβρίου και ώρα 10:00
Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, φιλοξενεί το 3ο Πανγεροντιανό Συμπόσιο, όπου οι απόγονοι των προσφύγων Μικρασιατών από τον Γέροντα Μαιάνδρου θα ανταμώσουν, ερχόμενοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Ιστορικοί – ερευνητές θα παρουσιάσουν την Ιστορία του Γέροντα 1919 – 1922 (Ιταλοκρατία και Διωγμός), ενώ θα προβληθούν και βίντεο με προσωπικές μαρτυρίες προσφύγων πρώτης γενιάς.

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:00
Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης τιμά τους Μικρασιάτες που έλαβαν μέρος στον αγώνα του 1940. Ομιλήτρια η συγγραφέας – ερευνήτρια της εταιρείας Πολιτισμού και Παράδοσης κα Έφη Γρηγοριάδου, με θέμα « Η συμμετοχή των Μικρασιατών Προσφύγων στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο». Την επετειακή εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης, υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Σταύρου Πιοτόπουλου.
Θα πραγματοποιηθεί απονομή τιμητικού διπλώματος μετά Μεταλλίου, στα Μέλη που συνεπλήρωσαν 15ετία.

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου και ώρα 09:00
Το 8ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης, θα πραγματοποιήσει στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων “Πάνος Χαλδέζος” της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης, σχολική γιορτή για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην αίθουσα “Πάνος Χαλδέζος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.