Γλυφάδα: Ξήλωσαν δρόμο που είχε ασφαλτοστρωθεί πρόσφατα – Οργισμένη αντίδραση του δημάρχου (ΕΙΚΟΝΕΣ)




 

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, έστειλε σήμερα επιστολή διαμαρτυρίας στη διοίκηση της Εταιρείας Παροχής Αερίου Αττικής (ΕΠΑ) και στην τεχνική εταιρία ΕΡΓΩ ΑΤΕ, επειδή ύστερα από εργασίες που εκτελέστηκαν σε κεντρικό δρόμο της Γλυφάδας χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, είχαν ως αποτέλεσμα τη ζημιά στο οδόστρωμα που μόλις είχε ασφαλτοστρωθεί.

Ο δήμαρχος ζητά αποκατάσταση της ζημιάς και αποζημίωση.

“Αυτή είναι η εικόνα που αντικρίσαμε ξαφνικά στη Γούναρη: Σε έργο υποδομής που μόλις είχαμε ολοκληρώσει (Γούναρη 152), σε ολοκαίνουργια ασφαλτόστρωση, ήρθε το Σάββατο ο εργολάβος του φυσικού αερίου, κατέστρεψε ένα κομμάτι (χωρίς καν να μας ενημερώσει!) και άφησε πίσω του αυτή την απίστευτη κακοτεχνία και ένα σαμαράκι επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια” λέει ο δήμαρχος.

“Στείλαμε επιστολή πριν από λίγο και στην ΕΠΑ και στην τεχνική εταιρία και ζητάμε άμεσα και την αποκατάσταση του οδοστρώματος και αποζημίωση του Δήμου μας. Κάθε παρέμβαση σε νέο οδόστρωμα πρέπει να πληρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές που εδώ σαφώς δεν τηρήθηκαν.
Ασφαλώς οι συνδέσεις φυσικού αερίου πρέπει να προχωράνε. Δεν θα επιτρέψουμε όμως σε κανένα να παίζει με τον κόπο και την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για να έχουμε ποιοτικούς και σύγχρονους δρόμους και πεζοδρόμια σε όλη τη Γλυφάδα”.

 

 

Ο δήμαρχος παρακολουθεί τα έργα ασφαλτόστρωσης που έγιναν το καλοκαίρι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

«Αξιότιμοι κύριοι,
Η δημοτική μας αρχή, μετά από πολύ σοβαρή μελέτη και διεθνή διαγωνισμό, υλοποιεί όλο το προηγούμενο διάστημα έργα υποδομής και μεγάλα έργα ασφαλτόστρωσης, που επεκτείνονται στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης μας και επιλύουν μείζονα προβλήματα σε κεντρικούς μάλιστα δρόμους, που χρόνιζαν, όπως στην οδό Γούναρη.
Σύμμαχος σε αυτή μας την προσπάθεια είναι οι πεζοί και οι οδηγοί, όπως και οι καταστηματάρχες και οι επιχειρήσεις των περιοχών όπου γίνονται τα έργα, οι οποίοι κατανοούν την ανάγκη για τη μείζονα αυτή παρέμβαση και επιδεικνύουν την απαιτούμενη υπομονή και καλή πίστη.
Φαντάζεστε, λοιπόν, την έκπληξη και την οργή μας όταν – μετά την ολοκλήρωση ενός εγχειρήματος τέτοιας εμβέλειας – αντικρίσαμε σε κεντρικό σημείο της Γούναρη (Γούναρη 152) αυτή την εικόνα (επισυνάπτουμε τη φωτογραφία): Εργολάβος εγκατάστασης φυσικού αερίου, χωρίς καμία ειδοποίηση, χωρίς καμία άδεια, κατέστρεψε προχθές, Σάββατο 7 Οκτωβρίου, ολοκαίνουργιο οδόστρωμα και το άφησε σε κάκιστη κατάσταση. Κι αυτή η αυθαιρεσία και κακοτεχνία πραγματοποιήθηκε πάνω σε έργο που ολοκληρώθηκε πριν από δύο μόλις μήνες! Και όχι μόνο δεν έγινε σωστά η αποκατάσταση, αλλά δημιουργήθηκε και σαμαράκι επί του δρόμου, με κίνδυνο ατυχήματος.
Είναι ντροπή να μην υπάρχει ούτε καν η ελάχιστη δυνατή συνεννόηση, ώστε να γίνονται όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής χωρίς να καταστρέφονται τα προηγούμενα. Είναι ντροπή να μην υπάρχει ούτε ο ελάχιστος σεβασμός στην δημοτική περιουσία, αλλά και στον κόπο που έχει γίνει όλους αυτούς τους μήνες.
Απαιτούμε άμεσα ο καινούργιος δρόμος να αποκατασταθεί και επίσης να αποδοθεί στο Δήμο Γλυφάδας η αποζημίωση για τη ζημιά αυτή.
Δηλώνουμε επίσης πως δεν θα ανεχθούμε άλλη τέτοια αυθαίρετη παρέμβαση στις υποδομές της πόλης μας. Ασφαλώς και πρέπει να γίνονται συνδέσεις φυσικού αερίου, αλλά με άρτιο τρόπο και φυσικά κατόπιν συνεννόησης. Επιφυλασσόμαστε κάθε άλλου νομίμου δικαιώματός μας».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.