Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης στην Ημέρα Μνήμης Εθνικών Ευεργετών




 

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών, η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρό της κ. Ιωάννη Παπαδάτο, έδωσε το παρόν στις φετινές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής και ήταν αφιερωμένες στον εθνικό ευεργέτη Ευάγγελο Ζάππα για την συμπλήρωση 150 ετών από το θάνατό του.
Η 30η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 2007 ως Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών, κατόπιν απόφασης της κυβέρνησης Καραμανλή – με εκδηλώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και ομιλίες στη μνήμη πλουσίων Ελλήνων που στήριξαν τη χώρα.

 

Ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης κ. Ιωάννης Παπαδάτος τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν το πρωί με δοξολογία στην Μητρόπολη Αθηνών προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου. Με την παρουσία του τίμησε τους Εθνικούς Ευεργέτες και τους Μεγάλους Ευεργέτες της Κιβωτού του Μικρασιατικού Πολιτισμού, ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης, τους Μικρασιατικής καταγωγής Αριστοτέλη & Σωκράτη Ωνάση με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κα Ερμίνα Κυπριανίδου ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από εκπροσώπους της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

 

Η ελληνική ψυχή ανά τους αιώνες μεγαλούργησε επιδεικνύοντας δείγματα μεγαλοψυχίας, γενναιοδωρίας, υπερβάσεως του «εγώ», αλτρουισμού και αυτοθυσίας. Αυτές οι υψηλές αξίες και τα ιδανικά του Έλληνα νοηματοδοτούν την ύπαρξή του, συνυφαίνονται στενά με την ταυτότητά του και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής του κληρονομιάς. Τα παραπάνω στοιχεία τα αναγνωρίζουμε στην προσωπικότητα των μεγάλων Ελλήνων ευεργετών, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να διαθέσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για τη δημιουργία κοινωφελών έργων, δείχνοντας έμπρακτα την έντονη φιλοπατρία και την ευγνωμοσύνη τους στον Έλληνα – συνάνθρωπο – συμπατριώτη. Αρκετά από τα έργα αυτά ακόμη και σήμερα δεσπόζουν στον ελληνικό χώρο αγέρωχα και ευθυτενή, μεταλαμπαδεύοντας τον ψυχικό πλούτο των Ελλήνων ευεργετών, τα ευγενή συναισθήματα αυτών για την ανθρώπινη ψυχή και την αμέριστη αγάπη και γενναιοδωρία τους προς τον Ελληνικό πολιτισμό.

 

       ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Τ.Κ. 17121, Νέα Σμύρνη

Τ: 210 9333702  210 9330274  F: 210 9333694

Εmail: [email protected]

www.estians.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.