Ηλιούπολη: Ένα χρόνο μετά την παραίτησή του ο Κώστας Σεφτελής δηλώνει ενεργός και μάχιμος




 

Ανοιχτή επιστολή – παρέμβαση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Ηλιούπολης, Κώστα Σεφτελή, πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδημάρχου, ένα χρόνο μετά την παραίτησή του.

Δηλώνει:
· πως είναι δικαιωμένος από τις μέχρι σήμερα εξελίξεις στο Δήμο,
· πως οι διαφωνίες του ήταν και είναι μόνο πολιτικές και αποδίδει στη Δημοτική Αρχή παθητική στάση στα νέα δεδομένα της κατασκευής της Υπόγειας Σήραγγας Καρέα – Λεωφ. Βουλιαγμένης,
· πως παραμένει ενεργός και μάχιμος μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές και επαναλαμβάνει,
· πως η μοναδική του φιλοδοξία, χωρίς καμία απολύτως δεύτερη σκέψη, είναι η συμβολή του ισότιμα στον καθημερινό αγώνα για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της Ηλιούπολης, με όλους και κυρίως με τις ενεργές κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις της πόλης, που συνεχίζουν να γνωρίζουν την απαξίωση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες.

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την ημέρα που παραιτήθηκα από Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης και από την Παράταξη “Πρώτα η Ηλιούπολη”.

Ένας χρόνος ελεύθερης και πραγματικά ανεξάρτητης πορείας, τιμώντας στο ακέραιο και τις προεκλογικές μου δεσμεύσεις απέναντι στους συμπολίτες μου από το 2011, αλλά και αυτές που ανακοίνωσα με την παραίτηση μου στις 13/10/2016.

Οι εξελίξεις όλο αυτό το διάστημα με επιβεβαίωσαν και με επιβεβαιώνουν διαρκώς ως προς την ορθότητα της απόφασης της παραίτησής μου.
Επιβεβαιώνουν ακόμα και καταδεικνύουν πως δεν υπήρξαν ούτε υπάρχουν προσωπικές διαφορές, παρά ΜΟΝΟ διαφορετικές ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ προσεγγίσεις.

Για παράδειγμα, η «περίεργη» τροπή που έχει πάρει το θέμα της κατασκευής της Υπόγειας σήραγγας με την απόλυτη σιωπή, ανοχή, ακόμα και συνεργασία της Δημοτικής Αρχής σε νέα τεχνική πρόταση – μελέτη που εμφανίστηκε, που όχι μόνο δεν διασφαλίζει την κατάργηση της Αλίμου – Κατεχάκη που διχοτομεί την πόλη μας, αλλά θα την επιβαρύνει ακόμα περισσότερο, ειδικά μετά την επενδυτική αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου. Επίσης, οι προτεινόμενοι τρόποι χρηματοδότησης του έργου, καθιστούν απόλυτα επισφαλή την τελική του έγκριση και υλοποίηση.
Και εδώ, από τη Δημοτική Αρχή τηρείται «σιγή ιχθύος» και χάνεται πολύτιμος χρόνος.
Πως είναι δυνατόν λοιπόν, σε ένα τόσο σοβαρό θέμα για την πόλη μας, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, με πολύ συγκεκριμένη προγραμματική δέσμευση απέναντι σας, να σιωπά;

Προσωπικά, είχα την ευλογία και την τιμή, να με εκλέξετε σε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και ως υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο και ως απερχόμενο Αντιδήμαρχο, πρώτο στην προτίμηση Σας.
Η ευθύνη μου λοιπόν απέναντι Σας, είναι τεράστια!

Σε αυτή τη σχέση που επέλεξα να έχω μαζί σας, δεν είχαν και δεν έχουν θέση το ψέμα, η υποκρισία, ο λαϊκισμός, ο πολιτικαντισμός, ο αμοραλισμός, ο ναρκισσισμός, το θράσος και η κάθε λογής βία.

Μονόδρομος λοιπόν, για αυτούς που ξέρουν να εκτιμούν αυτό που απλόχερα τους χαρίζει ο πολίτης, η ειλικρινής σχέση μαζί του.
Χωρίς την αυταρέσκεια και την αυτοϊκανοποίηση των ρητορικών μονολόγων, αλλά με εξαντλητικό διάλογο και επιχειρήματα και κυρίως με διάθεση συνεργασίας.

Με αυτούς τους κανόνες οικοδομήσαμε μία νέα καθαρή και ειλικρινή σχέση. Πορευόμαστε εδώ και ένα χρόνο σε δρόμο δύσβατο με πολλές δυσκολίες.
Η τρομοκρατία, η λασπολογία στο πρόσωπό μου, η ανέντιμη και φτηνή αντιπαράθεση, οι απειλές και οι ύβρεις, όχι μόνο δεν με πτόησαν, όχι μόνο δεν χαλάρωσαν τη σχέση μου μαζί σας, αντιθέτως μας δυνάμωσαν και μας όπλισαν με δύναμη, κουράγιο και πείσμα για να συνεχίσουμε.

Απαντήσαμε με το δικό μας τρόπο στην μεταξύ μας ουσιαστική και παραγωγική επικοινωνία.
Ακόμα και μέσα στη χαοτική εικονική «πραγματικότητα» που διαμορφώνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ευρηματικότητα εμείς επικοινωνούμε καθημερινά, με σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ασφάλειας και προστασίας του απορρήτου.
Και αυτό γιατί κάποιοι, αντί να ασχολούνται με τα θέματα της πόλης βαυκαλίζονται με τις ψευδαισθήσεις των likes στο Facebook, υπερτιμώντας τη σημασία τους, φτάνουν σε ενέργειες άσκησης ψυχολογικής βίας ακόμα και απειλών!!!!!!!
Ξεπερνάμε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση και:

· επικοινωνούμε για τα πραγματικά προβλήματα της πόλης, με ιδέες και προτάσεις.
· αντιστεκόμαστε στο φόβο και στην παθητικότητα.
· ονειρευόμαστε για την Πόλη μας και σχεδιάζουμε. Δίνουμε λύσεις.

Συνεχίζω λοιπόν κι εγώ ΜΑΖΙ με εσάς, που έχετε διαφορετική αντίληψη από αυτή που επικρατεί σήμερα, μέχρι τις επόμενες εκλογές, με αξιοπρέπεια και ήθος..
Χωρίς προσωπικές εμπάθειες και ανούσιες προσωπικές κόντρες. Από αυτές μας τροφοδοτεί καθημερινά το γερασμένο και άτολμο πολιτικό σύστημα με τους εκφραστές του. Αυτούς που επινοούν από τώρα και στήνουν συμμαχίες και συνεργασίες είτε σε κεντρικό είτε σε τοπικό επίπεδο, όχι σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας και του κοινωνικού συμφέροντος, αλλά σύμφωνα με το δικό τους προσωπικό συμφέρον και τη διατήρησή τους σε θέσεις εξουσίας.

Κοιτάμε ΜΑΖΙ, με θάρρος το μέλλον και τις προκλήσεις του.
Προσπαθώ κι εγώ με τη δική μου ενεργό συμμετοχή, να στηρίζω οτιδήποτε θετικό, από όπου και αν προέρχεται, είτε από την Διοίκηση του Δήμου, είτε από την Αντιπολίτευση. Όπως, ενδιαφέρουσες απόψεις υπάρχουν πολλές και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, είτε συλλογικοτήτων είτε μεμονωμένων προσώπων. Οφείλουμε να τους ακούμε όλους.

Προσπαθώ παράλληλα, να αποκαλύπτω αποφάσεις, ενέργειες και συμπεριφορές που βασίζονται στο ψέμα, την παραπλάνηση και το λαϊκισμό.
Είμαι κάθετα αντίθετος με αυτούς που προσπαθούν με διάφορους τρόπους και τεχνικές, να εμπλέξουν την Εκκλησία στις κομματικές και προσωπικές τους αντιθέσεις ή να εμπλακούν οι ίδιοι στα του οίκου Της.

Γενικά είμαι αντίθετος με οτιδήποτε και οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να διχάσει αυτή την πόλη, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για ολόκληρο τον τόπο, είτε με στοχοποιήσεις θεσμών ή προσώπων που υπηρετούν σε αυτούς, είτε με την απαξίωση πρώην Δημάρχων και Δημοτικών Παρατάξεων.
Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για διχασμό της κοινωνίας μας όταν υπάρχουν σημαντικά θέματα της Ηλιούπολης, όπως:
Η περιφρούρηση της Δημόσιας Περιουσίας και η πλήρης αξιοποίησή της προς όφελος της πόλης μας.
Η ουσιαστική ανάπλαση του Υμηττού και η περιφρούρηση του από νέες καταπατήσεις.
Οι εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί και βιώνουν χιλιάδες συμπολίτες μας, που ζουν την απόλυτη απόγνωση, δεν μας επιτρέπουν να συνεχίζουμε τις αναφορές στο παρελθόν και τις αλληλοκατηγορίες. Λύσεις επιζητούν και πολιτικές επιλογές που να τις δρομολογούν.
Τα καθημερινά προβλήματα της πόλης μας που εσείς καθημερινά μου επισημαίνετε και που αναμένουν την επίλυση τους με έργα και όχι με παραπλανητικά Δελτία Τύπου και πληρωμένες καταχωρήσεις.
Ενδεικτικά να αναφέρω δέκα παραδείγματα:
1. την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου και των πεζοδρομίων,
2. τον υποφωτισμό που υπάρχει σε πολλά σημεία της πόλης,
3. την καθυστέρηση στις πιστοποιήσεις των παιδικών χαρών και τη βελτίωση της λειτουργικότητα τους,
4. τα προβλήματα στην καθαριότητα της πόλης,
5. την ανεπαρκέστατη λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας από το Σεπτέμβριο και μετά που εφαρμόζεται η ακριβοπληρωμένη από το Δήμο μας μελέτη, όπου αδυνατεί να εξυπηρετήσει μεγάλα τμήματα της πόλης όπως είναι οι ευρύτερες περιοχές της Αγίας Μαρίνας, της οδού Αρχιμήδους και της Αγίας Μαύρας. Τα λεωφορεία της συγκεκριμένης γραμμής, πηγαινοέρχονται άδεια, τη στιγμή που το ετήσιο κόστος για τον δημότη της δημοτικής συγκοινωνίας είναι 288.000 €,
6. την ελλιπή υποστήριξη των αθλητικών μας σωματείων και των υποδομών τους,
7. την ελλιπή υποστήριξη των πολιτιστικών φορέων της πόλης μας και την άνιση πολλές φορές μεταχείριση τους (πρόσφατο παράδειγμα η μεμονωμένη χρηματοδότηση μίας πρωτοεμφανιζόμενης θεατρικής ομάδας με το ποσό των 1.860 € για μία μόνο παράσταση!!!!!),
8. την πλημμελή και πρόχειρη σε πολλές φορές περιπτώσεις συντήρηση των σχολικών υποδομών,
9. την επιλεκτική ανοχή στην παράνομη κατάληψη των πεζοδρομίων από επιχειρήσεις και περίπτερα και παράλληλα τη μεμονωμένη και στοχοποιημένη δίωξη ακόμα και δημόσια διαπόμπευση κάποιων άλλων.
10. τη μη αξιοποίηση του πολυτελούς πούλμαν που έχει αγοράσει ο Δήμος μας (με 120.000 €) για τη μετακίνηση φορέων της πόλης μας και των μελών τους, σε προγραμματισμένες δράσεις τους.

Φίλες και φίλοι,

επειδή πάντοτε ήμουν σταθερός στις απόψεις μου, διαχρονικά υπήρχε ταύτιση των λόγων και των πράξεων μου και επειδή στους συμπολίτες μου δεν μπορώ άλλα να λέω το 2010, να τα επαναλαμβάνω το 2016 και άλλα να κάνω το 2019 ταυτίζοντας το συμφέρον της πόλης με την «αφεντιά μου» ή την αναντικατάστατη «αυθεντία μου», όπως κάνουν άλλοι…., προσθέτοντας άλλη μια περιφερομένη γραφική φιγούρα στην πόλη μας, παραπέμπω στο κείμενο της παραίτησής μου, που μεταξύ άλλων είπα:

«Ότι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ μου φιλοδοξία, ως ανεξάρτητου πλέον Δημοτικού Συμβούλου, είναι η συμβολή μου ισότιμα με όλους εσάς (Δημοτικούς Συμβούλους) και κυρίως με τις κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις της πόλης μας, που συνεχίζουν να γνωρίζουν την απαξίωση, χωρίς ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ, παρά μόνο να οικοδομήσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο μέλλον για όλους και ειδικά για τη δοκιμαζόμενη νέα γενιά».

Με αυτές λοιπόν τις σκέψεις, ανανεώνουμε τη σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει εδώ και μια επταετία και προχωράμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ στο δρόμο της ΠΡΟΟΔΟΥ και του ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ για την πόλη μας.

Κώστας Γ. Σεφτελής

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.