“Ο Άλιμος έχει αμέτρητες δυνατότητες και εμείς πολλά όνειρα”




 

Ένα δισέλιδο με τίτλο “ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΜΑΡΑΓΔΗ “ΜΑΧΗΤΗΣ” ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ, αφιέρωσε  η Κυριακάτικη “Ελευθερία του Τύπου”  στον δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη.

Μπορεί τα τελευταία 24ωρα να βρίσκεται αντιμέτωπος με το θέμα της ρύπανσης στις ακτές του Αλίμου και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού προβλήματος αλλά όπως τονίζει στην “Κυριακάτικη Ελευθερία” έχει στο μυαλό του πάντα τη φράση του μεγάλου συνθέτη Μάνου Χατζιδάκη  πως “η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους που περιέχουμε είναι η Παιδεία”.

Αυτό που ονειρεύεται είναι να παρέχει στους δημότες του μια “παιδεία πολιτισμού”. Ο Ανδρέας Κονδύλης μίλησε για τη γνωριμία του με τον Γιάννη Σμαραγδή και για το πέρασμα που έκανε στη νέα του ταινία “Καζαντζάκης”.

Για το όνειρο που έχει για την “Αθηναϊκή Ριβιέρα”, ενώ αφήνει προς το παρόν στην άκρη την πιθανότητα να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ένας από τους επόμενους στόχους του είναι η δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης, Αρχαιολογικού Μουσείου αλλά και η υλοποίηση της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου. Η ανάδειξη του Κτήματος Τραχώνων σε πάρκο πολιτισμού και πρασίνου, η αναβάθμιση όλου του δημοτικού φωτισμού με λάμπες LED.

“Στον Άλιμο περικόψαμε χρήματα από άλλους τομείς και τα κατευθύναμε στην κοινωνική αλληλεγγύη και στην Παιδεία”.

Μίλησε ακόμη για την μαρίνα Αλίμου και την αξιοποίηση των δημοσίων κτημάτων στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

“Ο Άλιμος έχει αμέτρητες δυνατότητες και εμείς αντίστοιχα πολλά όνειρα” είπε.

“Δυστυχώς όμως η συνεργασία μας με το κεντρικό κράτος δεν είναι καθόλου ικανοποιητική μέχρι σήμερα” τόνισε και ανέφερε το παράδειγμα του Ελληνικού, όπου όλα έχουν προχωρήσει ερήμην της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

“Ως λαός έχουμε θέμα με την πειθαρχία”  είπε αναφερόμενος στο τεράστιο θέμα της ρύπανσης.

“Παρακαλώ θερμά τους πολίτες να μην μπαίνουν στη θάλασσα για μπάνιο για την προστασία της υγείας τους.

Το βλέμμα μου είναι στραμμένο στην αποκατάσταση της βλάβης που έπαθε το παραλιακό μας μέτωπο. Τώρα είναι η ώρα και της δικής μας ευθύνης. Να βάλουμε πλάτη παρόλο που δεν έχουμε αρμοδιότητα ώστε να αποδοθούν οι ακτές μας καθαρές στους πολίτες”.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.