Παλαιό Φάληρο: Οι ληστές του μίνι μάρκετ είχαν κλέψει και το αυτοκίνητο από αστυνομικό!




 

Μέλος σπείρας που είχε ρημάξει καταστήματα, σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Νέο Κόσμο και Άγιο δημήτριο ήταν ο ληστής που έβγαλαν νοκ άουτ ο ιδιοκτήτης με τον υπάλληλο του μίνι μάρκες, στη οδό Ζησιμοπούλου, στο Παλαιό Φάληρο.

Οι δράστες που κυκλοφορούσαν με οπλισμένοι με καλάσνικοφ, είχαν απειλήσει αστυνομικό στο συγκρότημα κινηματογράφων «Village» και του είχαν κλέψει το υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, αμέσως μετά την εξουδετέρωση του ενός στο μίνι μάρκετ, ακολούθησε και η σύλληψη άλλων δυο συνεργών του.

 

Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατάφερε να εξαρθρώσει εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ένοπλες ληστείες κυρίως σε καταστήματα και πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθη την 17-10-2017 επ’ αυτοφώρω στο Παλαιό Φάληρο, 24χρονος ημεδαπός, ενώ στις 18-10-2017 συνελήφθησαν κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης, 25χρονος ημεδαπός δραπέτης φυλακών και 23χρονος ημεδαπός.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της ληστείας, του εμπρησμού κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για απόδραση κρατουμένου καθώς και για παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Ειδικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας η οποία διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες, κυρίως σε καταστήματα και πρακτορεία ΟΠΑΠ. Για την επίτευξη του σκοπού τους, διατηρούσαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και χρησιμοποιούσαν, πολεμικό τυφέκιο, ενώ μετακινούνταν με κλεμμένα αυτοκίνητα.

Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας είχε συστήσει ειδική ομάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της εγκληματικής ομάδας και μετά από επισταμένες και μεθοδικές έρευνες επετεύχθη, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, η ταυτοποίηση τους.

Ως προς το χρονικό των συλλήψεων, πρώτες πρωινές ώρες της 17-10-2017, οι δράστες, με την απειλή πολεμικού τυφεκίου, αφαίρεσαν αυτοκίνητο από την περιοχή της Καλλιθέας.

Στη συνέχεια μετέβησαν σε κατάστημα ψιλικών στο Παλαιό Φάληρο, όπου αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό από το ταμείο, πλην όμως ο υπάλληλος αντιστάθηκε και συνεπλάκη μαζί τους. Κατά την διάρκεια της συμπλοκής, ένας από τους δράστες πυροβόλησε με το όπλο και διέφυγε, ενώ ο 24χρονος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Λίγη ώρα αργότερα, το παραπάνω κλεμμένο αυτοκίνητο, βρέθηκε καμένο στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Την επόμενη μέρα (18-10-2017), εντοπίστηκαν στην περιοχή του Φαλήρου οι άλλοι δύο δράστες (23 και 25 ετών) και εν συνεχεία συνελήφθησαν. Για τον 25χρονο προέκυψε επιπλέον, ότι είναι δραπέτης φυλακών από τον περασμένο Αύγουστο.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov καθώς και είδη ένδυσης που έφεραν κατά την διάπραξη των ληστειών.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, διακριβώθηκε ότι η παραπάνω εγκληματική ομάδα έχει διαπράξει:

  •  την 17 Οκτωβρίου 2017, ένοπλη ληστεία σε βάρος πολιτών με αφαίρεση αυτοκινήτου στην Καλλιθέα και απόπειρα ληστείας σε κατάστημα ψιλικών
  •  την 29 Σεπτεμβρίου 2017, ένοπλη ληστεία σε βάρος αστυνομικού με αφαίρεση υπηρεσιακού οχήματος στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου
  •  την 30 Σεπτεμβρίου 2017, ένοπλη ληστεία σε κατάστημα σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης
  •  την 1 Οκτωβρίου 2017, ένοπλη ληστεία σε κατάστημα σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης
  •  την 11 Οκτωβρίου 2017, ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στον Άγιο Δημήτριο
  •  την 14 Οκτωβρίου 2017, ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στον Νέο Κόσμο
  • Οι συλληφθέντες, πρωινές ώρες της 19 Οκτωβρίου 2017, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών, ενώ ο 24χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.