Πλατεία Μουσών, Βουλιαγμένη και η κατάσταση έχει ως εξής… (ΕΙΚΟΝΕΣ)




(Aναδημοσίευση της ανάρτησης της Christina Papavasiliou από “Το Forum των 3Β”)

Εδώ και 3 χρόνια, το κτίσμα στο οποίο βρίσκονται τα ποτιστικά και τα ηλεκτρικά της πλατείας να μην έχει πόρτα με αποτέλεσμα όποιος θέλει να μπορεί να μπει, ακόμα φυσικά κι ένα παιδί, πράγμα που γίνεται το καλοκαίρι δηλαδή μπαίνουν και σβήνουν τα φώτα για να παίξουν κρυφτό.

Έτσι ενώ όλο το καλοκαίρι δεν είχε ποτιστεί ΠΟΤΕ η πλατεία, πριν λίγες μέρες λειτουργούσε ένα ποτιστικό 3 φορές την μέρα το οποίο πότιζε τις πλάκες, ούτε καν το σκέτο χώμα ενώ όλη η υπόλοιπη πλατεία ήταν στο μαύρο σκοτάδι, όχι δηλαδή ότι τις υπόλοιπες νύχτες φωτίζεται και πολύ διότι 2-3 κολώνες έχουν πέσει κι από τις εναπομείνασες έχουν λάμπες ούτε οι μισές.

Στο τελευταίο τηλεφώνημά μου προς τον Δήμο μου έδωσαν το τηλέφωνο του κ. Βάση κι ο οποίος πρώτον μου είπε ότι ο φωτισμός είναι στο χάλι που είναι γιατί δεν έχουν λεφτά για λάμπες (οποίο θράσος την στιγμή που η πλατεία της Βούλας είναι φωταγωγημένη σαν γήπεδο εν ώρα ματς) ενώ με διαβεβαίωνε ότι επειδή υπήρχε και παιδική χαρά στο πάνω μέρος, η πλατεία είναι σφραγισμένη.

Προφανώς δεν είχε ιδέαν για ποια πλατεία του μιλάω, διότι η συγκεκριμμένη δεν είχε ποτέ κάγκελα γύρω της, παρότι πριν 2 χρόνια μπήκαν κάτι κομμάτια τσιμέντου, έτσι απλώς για να μας βρίσκονται. Την επόμενη μέρα, δεν γνωρίζω αν ήρθε ο ίδιος ή κάποιος υπάλληλος του Δήμου, είδαμε ότι από το κτίσμα που προανέφερα, είχαν πεταχτεί απ έξω ακριβώς, ότι σκουπίδι (πιατάκια, χρώματα κλπ) υπήρχε μέσα, τα οποία έχουν μείνει εκεί, φυσικά ούτε λόγος για πόρτα, ούτε καν μια πρόχειρη μέχρι να φτιαχτεί η καλή.

Επίσης κοπήκαν 2 κλαριά από ένα πεύκο, κανένας άλλος καθαρισμός δεν έγινε στα υπόλοιπα ξερά κλαριά, και τα οποία ΚΑΙ αυτά παραμένουν στην είσοδο της πλατείας.

Εδώ και 10 μέρες. Έτσι συμπληρώνεται η όμορφη εικόνα μιας πλατείας που έχει σπασμένα πεζούλια, καμένες λάμπες, σκουπίδια συν γύρω στις 40 αστείρωτες γάτες λόγω του ότι η συλλέκτρια που τις ταΐζει ΑΡΝΕΙΤΑΙ να τις στειρώσει αλλά απορώ γιατί δεν επεμβαίνουν οι υπηρεσίες του Δήμου –στην τελική, ακριβώς γιατί είμαστε περιοχή με πολλά ζωάκια θα έπρεπε να υπάρξει μεγαλύτερη μέριμνα και μεγαλύτερο κονδύλι, ήδη κάποιες είναι πάλι έγκυες οπότε πάμε μαθηματικά για τις 100, οι οποίες έχουν μετατρέψει την πλατεία σε ένα απέραντο σκαμμένο σκατοβολώνα με μπαλώματα ανεξέλεγκτης ανάπτυξης αγριόχορτων.

Φυσικά εκτός από εμένα, τηλεφωνούν εδώ και πάρα πολύ καιρό και οι υπόλοιποι κάτοικοι της περιοχής, αλλά από ότι φαίνεται υπάρχει μια επιλεκτική κώφωση, για να μην γράψω τίποτα χειρότερο.

Οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες είναι ενδεικτικές, αδυνατώ να απαθανατίσω όλη αυτήν την “υπέροχη” εικόνα.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.