Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Υπερψηφίσθηκε ο Προϋπολογισμός




(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) Με μεγάλη πλειοψηφία (20 ψήφοι υπέρ, 7 κατά) υπερψηφίσθηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου μας για το έτος 2018 σε μια μοναδική κορυφαία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του, με αποκλειστικό θέμα αυτό, γεγονός που δείχνει και την σοβαρότητα του.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσσταντάτος, ο Προϋπολογισμός αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό την βούληση και το όραμα της δημοτικής αρχής για την επόμενη χρονιά για μια πόλη καθαρή και φωτεινή, ενώ, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δημότες, προνοεί για την περεταίρω ανάπτυξη του δήμου με συνεχιζόμενα, ή προγραμματιζόμενα πολλά νέα έργα και δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και εξυπηρέτησης των πολιτών, αναφέροντας πολλά χαρακτηριστικά παραδείγματα που είναι πλέον γνωστά και ορατά σε όλους τους πολίτες που τα απολαμβάνουν.

Και όλα αυτά, όπως τόνισε, εν μέσω πολλών δυσκολιών και προσκομμάτων που εγείρονται από μια αδυσώπητη κρατική γραφειοκρατία (π.χ. για τη περιοχή του πρώην Δήμου Ελληνικού έχει κατατεθεί πλήρης μελέτη απορροής ομβρίων υδάτων ύψους περίπου ένος εκατομμύριου ευρώ…… και είναι ακόμα υπό έγκριση!!), τη συνεχή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και, κυρίως, της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε όλοι και η οποία επηρεάζει αρνητικά την ικανότητα των πολιτών να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς κάθε κατεύθυνση και κατά συνέπεια και προς τον Δήμο.

Υπογράμμισε με έμφαση, ότι λόγω της χρηστής διοίκησης του ο Δήμος, σε αντίθεση με το παρελθόν, δεν έχει δημιουργήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές, έχοντας εξοφλήσει όλους τους προμηθευτές του μέχρι τον Οκτώβριο 2017.

Τέλος απέδωσε εύσημα στα στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου για την άριστη, όπως υπογράμμισε, συνεργασία τους και τις άοκνες προσπάθειές τους για την άρτια σύνταξη του υπό ψήφιση Προϋπολογισμού.

Στη συνέχεια, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Πέτρος Ξηνταβελώνης, στην εισήγησή του προς το Σώμα τόνισε , μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:

« Η σύνταξη του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2018 έγινε με μήνα αναφοράς τις 31/07/2107 και βάσει των οδηγιών της Κ.Υ.Α και είναι απόλυτα ακριβής ως προς τα έσοδα όπως αποτυπώνεται από την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εσωτερικών. Σημειωτέων ότι γύρισε από το ΥΠΕΣ με μηδενικές παρατηρήσεις.

Εδώ αρμόζουν συγχαρητήρια στην Οικονομική Υπηρεσία και ιδιαίτερα στην Διευθύντρια μας κ. Αρετή Βιτόρη και σε όλο το επιτελείο της Οικονομικής Υπηρεσίας, καθώς και στον Γενικό Γραμματέα, κ. Αντωνόπουλο.

Στηριχτήκαμε στον Ιούλιο του 2017 και στο τότε χρηματικό υπόλοιπο καθώς και στα παραπάνω έσοδα από Π.Ο.Ε κατά 335.000. Έχουμε προβλέψει όλες τις υποχρεωτικές μας δαπάνες και εργασίες του Δήμου όπως μισθοδοσίες, εισφορές σε ταμεία και δάνεια. Γενικά δεν έχουμε μειώσει καμία δράση ή κοινωνική δομή.
Έγινε τεράστια παρέμβαση από τον δήμαρχο μας κ. Γιάννη Κωνσταντάτο και η οποία πέτυχε την δυνατότητα της οικονομικής συμμετοχής του Δήμου από ίδια έσοδα, στα έξοδα των πολιτιστικών κατά 30 %.. Ωστε πλέον νόμιμα να μπορούν να πληρωθούν οι δάσκαλοι στο Ωδείο και στα πολιτιστικά.

Αυξήθηκαν τα έσοδα στους παιδικούς σταθμούς περίπου κατά 110.000 ευρώ λόγω των αυξημένων βάουτσερ που εξασφαλίσαμε, κάτι που αποτυπώνει αφενός την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους αναβαθμισμένους ποιοτικά παιδικούς σταθμούς μας και αφετέρου στις τεράστιες προσπάθειες του προσωπικού και του συναδέλφου κ.Κ. Μηνόπουλου.

Δεν έχουμε πλέον ληξιπρόθεσμα, διότι δεν έχουμε δημιουργήσει και αυτό δείχνει την αξιόπιστη πλέον θέση μας στην αγορά, που αποτυπώνει την συνέπεια πληρωμών που έχουμε ως προς τους προμηθευτές μας.

Στον κωδικό 32 των επισφαλειών δηλαδή έσοδα από προηγούμενα χρόνια, ήδη είμαστε πολύ κοντά στον στόχο μας και ελπίζουμε να τον ξεπεράσουμε.

Έχουμε προβλέψει την πρόσληψη 32 μονίμων υπαλλήλων τον Μάρτιο του 2018 κάτι το οποίο θα δώσει λύση στην υπηρεσία καθαριότητας και συμφέρει οικονομικά μισθολογικά και τον Δήμο.

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας αναφέρω ότι ως οικονομική υπηρεσία περιμένουμε το κλείσιμο της χρονιάς στις 31/12 και όπως προβλέπουμε θα έχουμε να κάνουμε μια θετική αναμόρφωση ώστε να ενισχυθούν και κάποιοι επί μέρους κωδικοί”.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.