Ελληνικό- Αργυρούπολη: Ψεκασμοί για την καταπολέμηση της κάμπιας




Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης εφαρμόζει την πολύ αποτελεσματική μέθοδο ψεκασμού των πεύκων για την καταπολέμηση της κάμπιας και του προβλήματος που δημιουργεί η ανεπιθύμητη παρουσία της στους χώρους υψηλής συνάθροισης κατοίκων και παιδιών.

Το βιολογικό σκεύασμα που εφαρμόζεται είναι ακίνδυνο για τα ωφέλιμα έντομα, τα ζώα, και τον άνθρωπο, ενώ είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς δεν εγκυμονεί κανένα απολύτως κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία. Η εφαρμογή γίνεται από εξειδικευμένο πιστοποιημένο συνεργείο.

Πεδίο εφαρμογής των ψεκασμών, είναι τα πευκόφυτα πάρκα, πλατείες, άλση, παιδικές χαρές και σχολεία καθώς και μεμονωμένα μέρη για την αποφυγή του δυσάρεστου και επικινδύνου φαινομένου.

Ψεκασμοί σε όλη την πόλη για τις κάμπιες!Για 2η συνεχόμενη χρονιά φροντίζουμε από νωρίς ώστε να μην έχουμε σε πλατείες…

Опубліковано Γιάννης Κωνσταντάτος Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρουπολης 15 листопад 2017 р.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΙΚΩΝ-ΔΗΜΟΤΩΝ

Η κάμπια των πεύκων ειδικά στο αστικό περιβάλλον που απουσιάζουν οι φυσικοί εχθροί και οι συνθήκες εν γένει είναι διαφορετικές σε σχέση με το φυσικό περιβάλλον, προσβάλει τα πεύκα και αυξάνει υπερβολικά τον πληθυσμό της δημιουργώντας συνοπτικά τα ακόλουθα προβλήματα :

· Αλλεργικές αντιδράσεις από τις τρίχες της στο δέρμα στο αναπνευστικό και σε άλλα όργανα όπως μάτια και μύτη , τόσο σε κατοίκους όσο και σε ζώα συντροφιάς.

· Οι διαρκείς προσπάθειες των δέντρων για αναβλάστηση, τα οδηγούν στην απογύμνωση της κόμης, στην σταδιακή καχεξία ακόμα και στην ολοσχερή νέκρωσή τους ειδικά τα νεαρής ηλικίας .

· Η μείωση της φυλλικής επιφάνειας συνεπάγεται την μείωση της αισθητικής αξίας των δέντρων καθώς και του περιβαλλοντικού και οικονομικού οφέλους τους .

Για τους παραπάνω λόγους το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου μας έκκρινε επιβεβλημένη και αναγκαία την καταπολέμηση του εντόμου με ψεκασμό στο κατάλληλο ευαίσθητο στάδιό του. Στα πλαίσια αυτά πληροφορούμε τους περιοίκους-δημότες μας ότι το επόμενο διάστημα και καταληκτικά έως τον Δεκεμβρίο 2017 θα διενεργηθούν ψεκασμοί φυλλώματος στα πεύκα, σε σημεία και χώρους που έχει προγραμματίσει το Τμήμα Πρασίνου.

Σχετικά με τα σκευάσματα που θα χρησιμοποιηθούν στον ψεκασμό πληροφορούμε ότι αυτός θα γίνει με χρήση ενδεδειγμένου βιολογικού εντομοκτόνου στομάχου, με εκλεκτική δράση κατά σταδίων που το έντομο είναι ευάλωτο. Το σκεύασμα στηρίζεται στην δράση της δ-ενδοτοξίνης του βακτηρίου Baccilus thurigiensis sbsp. Kurstaki, όπου μετά το φάγωμα των φύλλων και την κατάποσή της από τις κάμπιες, αυτές σταματούν να τρέφονται και πεθαίνουν σε λίγες μέρες.
Το σκεύασμα δεν είναι τοξικό για τον άνθρωπο και τα θηλαστικά, τα πτηνά, τα ψάρια, τις μέλισσες, τα υδρόβια ασπόνδυλα και τα υδρόβια έντομα.

Οι περίοικοι θα ενημερωθούν για τον ακριβή χρόνο και την διάρκεια ψεκασμού με ανάρτηση έντυπου υλικού (χαρτιά) και κορδέλες σήμανσης τουλάχιστον μία μέρα πριν τον ψεκασμό στην περιοχή ή τα σημεία με τα πεύκα που πρόκειται να ψεκαστούν και συστήνεται να αποφευχθεί η παρουσία τους κατά την διάρκεια του ψεκασμού.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.