ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης: Η θεατρική παράσταση «Μάνα Κουράγιο» (είσοδος ελεύθερη)




Η θεατρική ομάδα της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 46 χρόνων δράσης της παρουσιάζει το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Η Μάνα Κουράγιο και τα Παιδιά της». Πρόκειται για ένα έργο-χρονικό από τον Τριακονταετή Πόλεμο (1618-1648), ο οποίος με τις επιπτώσεις που είχε για τη Γερμανία, αφανίζοντας πόλεις ολόκληρες και ξεκληρίζοντας πλήθος λαού, έμεινε μοναδικός στην Ιστορία της χώρας μέχρι το 1944-45.

Υπόθεση Έργου: Το έργο «Η Μάνα Κουράγιο και τα Παιδιά της» γραμμένο προτού ξεσπάσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, έχει έναν πένθιμα προφητικό χαρακτήρα. Η κεντρική ηρωίδα, η Άννα Φίρλινγκ μαζί με τα τρία της παιδιά, ακολουθούν το στράτευμα με έναν αραμπά – καντίνα και πουλούν φαγητό, ποτό και άλλες προμήθειες στους στρατιώτες. Η Άννα, γνωστή με το όνομα «Μάνα Κουράγιο», παρ’ ότι βγάζει το ψωμί της από τον πόλεμο, είναι εντελώς αντίθετη στην ιδέα να πάνε οι δυο της γιοί στρατιώτες. Εκείνοι όμως δεν έχουν την ίδια γνώμη…

Ο ΜπέρτολτΜπρεχτ, μέσα από το επικό θέατρο και την περίφημη αποστασιοποίηση, την απόρριψη δηλαδή των υποκριτικών μέσων που ωθούν τον θεατή στη συναισθηματική συμμετοχή στα δρώμενα, αποδίδει μοναδικά την ατμόσφαιρα του πολέμου. Χρησιμοποιεί το χιούμορ και το τραγούδι για να μεταδώσει την αίσθηση του απλωμένου θανατικού που είναι το φυσικό αποτέλεσμα ενός πολέμου και της απανθρωπιάς του ανθρώπου.

Αυτό που κερδίζουμε από την αποστασιοποίηση, είναι ότι ο θεατής αποκτά στο θέατρο μια καινούρια στάση. Γίνεται δεκτός, ως αυτός που θα φέρει την μεγάλη αλλαγή, ως αυτός που δεν αποδέχεται πια απλά τον κόσμο, αλλά κυριαρχεί πάνω του.

Το θέατρο δεν προσπαθεί πλέον να συμφιλιώσει τον θεατή με τη μοίρα του. Το θέατρο απλώνει μπροστά στον θεατή τον κόσμο, για να τον αδράξει!

Ταυτότητα παράστασης

Συντονισμός σκηνοθεσίας – Σκηνικά: Ανδρέας Ζάκας
Σκηνοθεσία – Διασκευή έργου – Τραγουδιών: Πέλια Παπαδοπούλου

Κατασκευή Κοστουμιών: Τούλα Μωραΐτου & Λίτσα Αρκάλη

Μουσική επιμέλεια: Σοφία Σουλιώτη – Ορέστης Μπουγάνης – Πέλια Παπαδοπούλου

Πρεμιέρα: Σάββατο 18 Νοεμβρίου και ώρα 20.00

 ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

 Κάθε Σαββατοκύριακο από 18 Νοεμβρίου έως και 10 Δεκεμβρίου 2017

Ώρα Έναρξης: 20.00

Διάρκεια παράστασης:120’

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

  ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Τ.Κ. 17121, Νέα Σμύρνη

Τ: 210 9333702  210 9330274  F: 210 9333694

Εmail: [email protected]

www.estia-ns.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.