Γλυφαδιώτης επιχειρηματίας στο κύκλωμα που έφερνε ναρκωτικά με ταχύπλοα (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Στο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά οδηγήθηκαν τη Δευτέρα τα 11 μέλη του κυκλώματος που έφερνε τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών με ταχύπλοα από την Αλβανία. Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από τους λιμενικούς, ύστερα από κινηματογραφική καταδίωξη στη θάλασσα, σε Ιόνιο και Αιγαίο Πέλαγος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ANT1 NEWS,  οι δύο Αλβανοί και ο Ιταλός που επέβαιναν στο ταχύπλοο ήταν ο επιχειρησιακός βραχίονας του κυκλώματος. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και δύο Έλληνες.

Κομβικό ρόλο έπαιζε ένας 63χρονος επιχειρηματίας της εστίασης από τη Γλυφάδα. Ήταν ο άνθρωπος που λόγω οικονομικής επιφάνειας μπορούσε να αναλάβει ενοικιάσεις ή μεταβιβάσεις σκαφών. 

Ο υπεράνω υποψίας άνδρας ήταν εκείνος που μπορούσε να βρει το βασικό όργανο διακίνησης των ναρκωτικών, ένα σκάφος το οποίο αναπτύσσοντας 60 και 70 κόμβους ήταν αδύνατο να ακολουθηθεί από τα μέσα των διωκτικών αρχών…

Ωστόσο, κομβικός ήταν και ο ρόλος του δεύτερου Έλληνα του κυκλώματος. Ο 44χρονος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης μάνδρας με σκάφη και τεχνικός ήταν ο ιδανικός άνθρωπος για την συντήρηση και την απόκρυψη των υπερταχύπλοων του κυκλώματος. Γνωστός επιχειρηματίας και ο ίδιος δεν ήταν εύκολο να κινήσει τις υποψίες των λιμενικών.

Σύμφωνα με το protothema.gr, όταν αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο 63χρονος έμαθε ότι η μεγάλη «μπίζνα» είχε στραβώσει και μετά την κινηματογραφική καταδίωξη ανοικτά του Ιονίου, ένα από τα πέντε δεκάμετρα σκάφη με τις θηριώδεις μηχανές των 350 ίππων που φέρεται να είχε στην ιδιοκτησία του, έπεσε στα νύχια της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού, αποφάσισε να την κοπανήσει.

Πήρε όσα μετρητά είχε, μια βαλίτσα με ρούχα και τα δύο διαβατήρια του (έχει ένα ιταλικό καθώς σπούδαζε και έμενε χρόνια στην Ιταλία και το ελληνικό) έκλεισε βιαστικά την πόρτα του πολυτελούς διαμερίσματος στην Γλυφάδα και νοίκιασε δωμάτιο σε ξενοδοχείο της παραλιακής.

Το σχέδιο του ήταν να λουφάξει για λίγες ημέρες μέχρι να βρει την ευκαιρία και τον τρόπο να δραπετεύσει στην Ιταλία για να σβήσει τα ίχνη του. Όμως δεν τα κατάφερε… Το κλιμάκιο των λιμενικών που τον είχε «λοκαρισμένο» εδώ και μέρες έκανε έφοδο και πριν προλάβει να αντιδράσει του πέρασαν χειροπέδες.

Από την έφοδο στο σπίτι του στη Γλυφάδα βρήκαν και κατέσχεσαν πλήθος στοιχείων που δίνει πλήρη εικόνα για τα σκάφη και τις περίεργες δραστηριότητές του ενώ οι αναλυτές του Λιμενικού έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις επαφές από τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, έλαβε χώρα στην θαλάσσια περιοχή Ιονίου και Αιγαίου Πελάγους

Δείτε το ρεπορτάζ του ANT1 NEWS για τον Γλυφαδιώτη επιχειρηματία

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.