Meteo.gr: Έρχεται ο κυκλώνας “Ζήνων”




Η Ευρυδίκη συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα μας, δίνοντας την Παρασκευή 17/11, από τις πρωινές ώρες, ισχυρά  φαινόμενα (βροχές και καταιγίδες) σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Τα ισχυρά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επηρεάσουν περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, ενώ βροχές αναμένονται και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Αττική. Μέχρι το βράδυ καταιγίδες αναμένονται και στο Αιγαίο, περισσότερο έντονες στα βόρεια τμήματα του.

Ο παρακάτω χάρτης παρουσιάζει τις βροχές που προβλέπονται το μεσημέρι της Παρασκευής 17/11 στη χώρα μας.

 

Όπως αναφέραμε από την Πέμπτη, στο Ιόνιο έχει σχηματιστεί Μεσογειακός κυκλώνας με τροπικά χαρακτηριστικά, ο Ζήνων, όπως διακρίνεται και στην δορυφορική φωτογραφία και στο βίντεο που ακολουθούν.

 

Σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, ο Ζήνων θα κινηθεί στα ανοικτά του Ιονίου την Παρασκευή, προκαλώντας βροχές και καταιγίδες στα Δυτικά. Το Σάββατο αναμένεται να κινηθεί ανατολικά, νεότερα για την πορεία του θα δοθούν με νέα ανακοίνωση.

Αναφορές έντονων φαινομένων μέσω της υπηρεσίας METEONOW είναι πολύ χρήσιμες σε όλους μας, για την παρακολούθηση της εξέλιξης τους. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε ΕΔΩ.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό σας με λειτουργικό android από εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.meteo.now

και σε λειτουργικο iOS από εδώ: https://itunes.apple.com/us/app/meteo-now/id1158804992?mt=8

 

Κ. Λαγουβάρδος-Β. Κοτρώνη

ΕΑΑ – Πεντέλη, Παρασκευή 17/11/2017,  Ώρα: 08:45

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.