To EΠΑΛ Αλίμου στο Αμερικάνικο Κολέγιο




Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, κ. Γιάννα Ψωμά και κ. Σπύρο Γκρέμο, επισκέφτηκαν το HAEC (Μασσαλίας 22, Αθήνα).και στα πλαίσια της καλλιτεχνικής επιμόρφωσης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης των μαθητών του Λυκείου, παρακολούθησαν την ταινία «Όπως ένα Λιοντάρι».

Μια ταινία με διεθνείς διακρίσεις, που εστιάζει στους εφήβους και τα προβλήματά τους, με άξονα αναφοράς την ελληνική κοινωνία. Πολύ εποικοδομητική και διαφωτιστική ήταν η συζήτηση που έγινε πριν την προβολή της ταινίας με σύμβουλο σταδιοδρομίας του Αμερικάνικου Κολεγίου σχετική με τα σχέδια, τα όνειρα και τους στόχους των μαθητών.

Σχετικά με την ταινία

Τίτλος: Όπως ένα Λιοντάρι (Comme un lion)
Σκηνοθέτης: Samuel Collardey
Χώρα: Γαλλία
Έτος παραγωγής: 2012
Διάρκεια: 102’
Περιγραφή: Ο Μίτρι είναι 15 χρονών και ζει σε ένα χωριό της Σενεγάλης. Όπως πολλά αγόρια της ηλικίας του, παίζει ποδόσφαιρο και θαυμάζει τις ομάδες της Μπαρσελόνα και της Τσέλσι. Όταν επιλέγεται από έναν κυνηγό ταλέντων, πιστεύει ότι έφτασε η στιγμή να λάμψει. Αλλά για να συμμετάσχει στις αξιολογήσεις των μεγάλων αθλητικών ομίλων, πρέπει να πληρώσει. Η οικογένειά του τον βοηθά και οδηγείται στη χρεοκοπία. Μόλις φτάνει στο Παρίσι, όλα καταρρέουν. Χωρίς δεκάρα στην τσέπη του, ντρέπεται να γυρίσει άπραγος στο σπίτι του. Έτσι ξεκινά η περιπέτειά του, αλλά και το όνειρό του να γίνει ποδοσφαιριστής.

Τρέιλερ της ταινίας

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.