Το Παλαιό Φάληρο μετέφερε την αλληλεγγύη στη Νέα Πέραμο (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Σε λιγότερο από 40 ώρες υπό βροχή, στα τέσσερα σημεία συλλογής του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, συγκεντρώθηκαν από την ομάδα εθελοντών των κοινωνικών δομών περίπου 5 τόνοι βοήθειας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με οχήματα του Δήμου και παραδόθηκαν άμεσα στη Νέα Πέραμο στα σημεία συγκέντρωσης και διαλογής.

Οι ανάγκες σε εμφιαλωμένο νερό και φάρμακα είναι τόσο επιτακτικές που δόθηκαν αμέσως για διανομή στο πρόχειρο κέντρο που έχει δημιουργήσει ο Δήμος.

Δείτε πως περιγράφει την εμπειρία του ο αντιδήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος που είχε αναλάβει να φέρει σε πέρας την επιχείρηση:

“Τις αιτίες, τις ευθύνες και το μελλοντικό σχεδιασμό ας τα βρουν οι αρμόδιοι….Εμείς για το “σήμερα”των συμπολιτών μας στη Νέα Πέραμο που επλήγησαν από τον “βιβλικό κατακλυσμό”, μεταφέραμε την αγάπη την ανθρωπιά και την έμπρακτη αλληλεγγύη των Παλαιοφαληριωτών.

Είχε πλέον σκοτεινιάσει όταν αποχωρούσαμε από το βομβαρδισμένο τοπίο και τα ευχαριστώ των συνανθρώπων μας για όλους εσάς που προλάβατε να στείλετε τη βοήθειά σας,ηχούσαν ακόμη στα αυτιά μας.

Είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες ημέρες θα φτάνει από κάθε γωνιά της Ελλάδας βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς γιατί το ζήσαμε ακόμη μία φορά στο Π.Φάληρο ότι:”Στη δύσκολη ώρα το φιλότιμο και η αγάπη των απλών ανθρώπων περισσεύουν”….Υπομονή και κουράγιο…”

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν και οι λεζάντες είναι από το facebook του Γιάννη Φωστηρόπουλου:

Πολιτιστικό κέντρο Πικροδάφνης-Κοψαχείλα. Γυναικείος Εξωραιστικός Σύλλογος “Αθηνά” Πρωτοβουλια αλληλεγγυης Πολιτων Παλαιου Φαλήρου και εθελοντές
Κοινωνικό Παντοπωλείο Παλαιού Φαλήρου-Αγία Βαρβάρα.Εθελοντές κοινωνικών δομών και τμήμα Παιδείας Δήμου Π.Φαλήρου
Αναμένοντας τη συνοδεία της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων λίγο πριν τα διόδια των Μεγάρων
Ανθρώπινη αλυσίδα τοπικών προσκόπων και υπαλλήλων του Δήμου Π.Φαλήρου για το ξεφόρτωμα
Αποθήκη Τεχνικής Υπηρεσίας Ν.Περάμου με την αντιδήμαρχο κα Ρήγα και τη δ/ντρια της κοινωνικής Υπηρεσίας Μεγάρων
Δημοτικά Ιατρεία Αγ.Αλεξάνδρου- Κεντρικό Φάληρο
Πολιτιστικό Κέντρο Μιλτιάδου-Αμφιθέα.Σύλλογος Αμφιθέας”Σοφία Μπεφόν”και εθελοντές
Δημοτικά ιατρεία Αγίου Αλεξάνδρου-Κεντρικό Φάληρο.Τμήμα Πρόνοιας Δήμου Π.Φαλήρου και εθελοντές
Με το συνάδελφο Γεώργιο Σωτ. Ασημακόπουλο στην ενημέρωση από το Δήμαρχο Μεγάρων και των συνεργατών του, για τις άμεσες ανάγκες και ευχαριστίες προς το Δήμαρχο Π.Φαλήρου για την άμεση συμπαράσταση του.
Ακούραστοι αν και άυπνοι οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι….παληκάρια…
Άλλη μια καρότσα άδειασε από υπαλλήλους αλλά και τους Τεχνική Επισκευαστική Υδραυλικές εργασίες Γιώργο Παπαδόπουλο και Constantinos Mantzios που προσέφεραν και τα επαγγελματικά οχήματα τους για να μεταφερθεί και η τελευταία σακούλα βοηθείας

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.