“H Iωακειμίδου έτρεχε με 140 και πέρασε με κόκκινο”




«Πέντε τροχονόμοι ήταν στο σημείο, όλοι απάνθρωποι και αγενείς;», γράφει μέσω Facebook ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης
Τη δική του παρέμβαση για την καταγγελία της ηθοποιού, Τζένης Ιωακειμίδου, έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο κ. Καλλιακμάνης απάντησε στην ηθοποιό η οποία υποστήριξε ότι έπεσε θέμα προκλητικής συμπεριφοράς από τροχονόμους στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Καλλιακμάνη στο Facebook
«Για το περιστατικό που συνέβη με αστυνομικούς της Τροχαίας Ελληνικού στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, με την εμπλοκή γνωστής ηθοποιού, θα ήθελα να πω τα παρακάτω: Δεν μπορώ να γνωρίζω αν όσα καταγγέλλει η κυρία είναι αλήθεια η ψέματα, όμως εκεί που ταυτίζονται οι απόψεις είναι στο γεγονός ότι έτρεχε με περίπου 140 χιλιόμετρα την ώρα, σε έναν δρόμο που το όριο ταχύτητας είναι 80 χιλιόμετρα. Και στη συνέχεια παραβίασε και ερυθρό σηματοδότη.
Έθεσε λοιπόν σε κίνδυνο τη δική της ζωή, τη ζωή του παιδιού της, αλλά και τη ζωή των ανυποψίαστων ανθρώπων που εκείνη τη στιγμή είτε πήγαιναν στη δουλειά τους, είτε γύριζαν στο σπίτι τους, είτε έκαναν την βόλτα τους ανυποψίαστοι. Πρέπει λοιπόν όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι πολλές φορές, είτε γιατί έτσι έχουμε συνηθίσει, είτε κάτω από οποιαδήποτε συναισθηματική φόρτιση λόγω κάποιου έκτακτου γεγονότος, γινόμαστε εν δυνάμει δολοφόνοι άλλων ανθρώπων, που στο κάτω – κάτω δεν φταίνε σε τίποτα ή δολοφόνοι του ίδιου του εαυτού μας και της οικογένειας μας.

Εγώ δεν ξέρω ποια ήταν η συμπεριφορά των συναδέλφων μου ή ακόμα ακόμη δε γνωρίζω ποια θα ήταν η δική μου συμπεριφορά αν έβλεπα έναν άνθρωπο να οδηγεί επικίνδυνα έχοντας μέσα στο αυτοκίνητο του ένα μωρό παιδί. Από την άλλη, λέω εγώ, αν λέει αλήθεια ή κυρία και όντως προσπαθούσε να μεταβεί σε ένα γιατρό πολύ γρήγορα, αν σταματούσε την ώρα που της έκαναν σήμα οι τροχονόμοι και τους έλεγε “βοηθήστε με το παιδί μου έχω πρόβλημα” οι τροχονόμοι θα κοίταζαν να εξαντλήσουν την αυστηρότητα τους ή θα την βοηθούσαν να φτάσει στον προορισμό της σώα και αβλαβής; Πέντε τροχονόμοι ήταν στο σημείο, όλοι απάνθρωποι και αγενείς;».

Τι λένε αστυνομικές πηγές
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο katechaki.gr: «πράγματι, το μπλόκο της Τροχαίας σταμάτησε το όχημα της κυρίας Ιωακειμίδου στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του ΣΕΠΑ, με κατεύθυνση προς Γλυφάδα. Ένα σημείο που για όσους περνούν σχετικά συχνά απ’ εκεί είναι γνωστό ότι υπάρχει έλεγχος της ταχύτητας με ραντάρ. Στην ουσία της υπόθεσης τώρα, η ηθοποιός στην ανάρτηση της υποστηρίζει ότι έτρεχε με 128χλμ. την ώρα, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν το ραντάρ έδειξε 138 χλμ. την ώρα -δηλαδή 50χλμ. πάνω από το επιτρεπόμενο όριο-. Αξιόπιστες πηγές με καλή γνώση του περιστατικού αναφέρουν ότι χρειάστηκε να γίνει ανάσχεση της κυκλοφορίας (μεσαία και δεξιά λωρίδα) προκειμένου να ακινητοποιήσει με ασφάλεια το όχημα της η ηθοποιός.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι παρά τα σήματα των τροχονόμων προς την οδηγό να βγει σιγά – σιγά δεξιά, έξω από την πύλη του στρατοπέδου της Πολεμικής Αεροπορίας που υπάρχει κενό, πέρασαν αρκετά δευτερόλεπτα μέχρις ότου η οδηγός συμμορφωθεί στις υποδείξεις. Εκεί η αστυνομικός της Τροχαίας -την οποία καταγγέλλει για «ύφος χιλίων καρδιναλίων» η κυρία Ιωακειμίδου- της έδειξε τη συσκευή ραντάρ (όπως συμβαίνει πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις) και την ενημέρωσε ότι θα βεβαιωθεί παράβαση για υπέρβαση ορίου ταχύτητας.

Όπως γράφει στο Facebook η ηθοποιός «δεν ζητάω κατανόηση, να μην μου κόψει κλήση την παρακαλώ όμως να μη με καθυστερήσει. Εκείνη με εκνευριστικά αργούς ρυθμούς κοιτάζει για ώρα τα χαρτιά (δεν έχω ιδέα τι έψαχνε) παίρνω τηλέφωνο την παιδίατρο για να της επιβεβαιώσει ότι το παιδί εξετάστηκε πριν λίγο και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο μήπως και ευαισθητοποιηθεί. Εκείνη όμως με απαξιωτικό ύφος αρνήθηκε να μιλήσει με τη γιατρό». Η εικόνα, ωστόσο, που μας μεταφέρουν είναι αρκετά διαφορετική και πιο συγκεκριμένα ότι η κυρία Ιωακειμίδου άρχισε να φωνάζει ότι το παιδί της είναι άρρωστο και ότι «εάν πάθει κάτι θα δεις τι θα σου κάνω».

Μιλούσε στο κινητό παραβίασε και ερυθρό σηματοδότη
Η αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες, έριξε μια ματιά στο παιδί το οποίο κάθονταν σε ειδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, μαζί με μία κυρία και έδειχνε αρκετά ήρεμο.

Η Τζένη Ιωακειμίδου γράφει πως χρειάστηκαν 15 λεπτά για να της βεβαιώσουν οι τροχονόμοι την απάντηση, αν και πηγές με γνώση του περιστατικού αναφέρουν πως η διαδικασία διήρκησε περίπου 3 λεπτά. Μάλιστα, η ηθοποιός φέρεται να έκανε λεκτική επίθεση προς την τροχονόμο λέγοντας «κοιτάξτε ρε παιδιά, με το πάσο της πηγαίνει. Ελλαδάρα τι να πεις». Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ξεκίνησε ακουμπώντας με το αυτοκίνητο της την τροχονόμο, μιλώντας στο κινητό τηλέφωνο και πατώντας παρατεταμένα την κόρνα και παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη. Τότε, ένας άλλος αστυνομικός από το μπλόκο της Τροχαίας την ακολούθησε με το περιπολικό και την ακινητοποίησε λίγα μέτρα πιο κάτω, στην περιοχή του Ελληνικού, την ενημέρωσε ότι θα βεβαιωθεί παράβαση για το κόκκινο και το κινητό, καθώς ότι πρέπει να προσέλθει το συντομότερο δυνατόν στο Τμήμα Τροχαίας για να παραλάβει την κλήση.

Η κα. Ιωακειμίδου, από την πλευρά της, πράγματι παραδέχεται ότι μερικά μέτρα πιο κάτω τη σταμάτησε περιπολικό, γράφει όμως ότι της έδινε «εντολές από το μεγάφωνο του περιπολικού που να σταματήσω (λες και ήμουν εγκληματίας!!!) σταματάω λοιπόν ξανά δεξιά και ο οδηγός (μόνος του μέσα στο περιπολικό και με πολιτικά ρούχα) μιλώντας μου στον ενικό και με προσβλητικό τρόπο (είπαμε σαν να ήμουν εγκληματίας) μου ζητάει την άδεια και το δίπλωμα (που μου είχαν κρατήσει πριν από λίγα λεπτά) του δίνω πάλι ότι χαρτιά είχα ¨και μου κρατάει την άδεια του αυτοκινήτου λέγοντας μου: έλα – έλα τελείωνε, πήγαινε τώρα».

ΥΓ: Το ερώτημα που εύλογα γεννάται είναι εάν όντως η ηθοποιός πήγαινε στο νοσοκομείο και υπήρχε τόσο μεγάλος κίνδυνος για τη ζωή του παιδιού της, γιατί δεν ζήτησε από τους αστυνομικούς όχι απλά να τη συνοδεύσουν αλλά να της ανοίξουν και δρόμο -όπως συμβαίνει σχεδόν καθημερινά σε ανάλογα περιστατικά-;

ΥΓ2: Η δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει να αναδείξουμε και τις δύο πλευρές του νομίσματος, χωρίς να υιοθετούμε τη μία ή την άλλη άποψη.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.