Η Μαρία Ανδρούτσου στην Ισπανία




Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) που ξεκίνησε στις 17 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου συμμετείχε η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου με την αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ.

Το βασικό θέμα συζήτησης της συνεδρίασης της Επιτροπής του CEMR, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Soria της Ισπανίας, ήταν το μέλλον της πολιτικής συνοχής. Μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις πιθανότητες να κλονιστεί η συνοχή αυτή, από την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε. Για το λόγο αυτό τέθηκαν οι προτεραιότητες της Επιτροπής του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) μετά το 2020 και οι δράσεις που απαιτούνται για να επιτευχθεί ο στόχος της συνοχής μεταξύ των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Πρόεδρος του CEMR παρουσίασε την δημιουργία ‘Συμμαχίας για τη Συνοχή’ υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη χρειάζεται όραμα όπως και οι πολίτες της και γι’ αυτό πρέπει να λειτουργεί προς όφελος των πολιτών. Το σύνολο των παρευρισκόμενων δεσμεύτηκαν να προσυπογράψουν την «Συμμαχία για την Συνοχή».
Η ελληνική αντιπροσωπεία έδωσε δυναμικό “παρών” και κατέθεσε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις προκειμένου να μπορέσει η αυτοδιοίκηση να έχει αποφασιστικό ρόλο στη δημιουργίας της Συμμαχίας Συνοχής.
Στη συνεδρίαση έλαβε μέρος μεγάλος αριθμός δημάρχων από το σύνολο των ευρωπαϊκών κρατών μελών. Η ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούνταν -εκτός από τη Δήμαρχο Αγ. Δημητρίου- από τον Α’ Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Δ. Καφαντάρη, τον Κ. Τζανακούλη Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, τον Δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα Δ. Τσιαντή, την Αντιδήμαρχο Ηλιούπολης Μ. Κουρή και το στέλεχος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕΔΕ Β. Αθανασοπούλου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.