Aπόκριες στην Ηλιούπολη




Μοναδικές στιγμές ξεφαντώματος, διασκέδασης και αναβίωσης της παράδοσης ετοιμάζεται να ζήσει η Ηλιούπολη τις απόκριες.

Ο Δήμος διοργανώνει για τους μικρούς μας αλλά και για τους μεγάλους φίλους, εργαστήρια με αποκριάτικες κατασκευές, πάρτυ μασκέ με ξυλοπόδαρους, συναυλία και την μεγάλη γιορτή τα Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας με χορούς τραγούδι και πολλά παραδοσιακά εδέσματα. Σε όλες τις δράσεις η είσοδος και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στις 5.30 μ.μ., η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους, σ’ ένα διαδραστικό πρόγραμμα και δημιουργικότητας. Στο πλαίσιο του προγράμματος της Εθνικής Βιβλιοθήκης «Κάθε μήνα έχουμε…θέμα», τα παιδιά θα γνωρίσουν, μέσα από την προβολή οπτικού υλικού, μάσκες μοντέρνων καλλιτεχνών και πώς αυτές επηρεάστηκαν από τη μελέτη των πρωτόγονων φυλών και στη συνέχεια θα κατασκευάσουν και θα φορέσουν τη δική τους μάσκα. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά από 7 έως και 12 ετών και διαρκεί 2 ώρες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Παρέα με τα παραμύθια», η νηπιαγωγός Μαρία Τότολου αφηγείται το παραμύθι «Οχ, χταπόδι, λάθος πόδι!» του Αντώνη Παπαθεοδούλου, από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, και τα παιδιά δημιουργούν τις μάσκες τους και μεταμορφώνονται σε χταπόδια.
Η δράση απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως και 6 ετών και διαρκεί 90 λεπτά.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στις 6.30 μ.μ., στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου (Σοφ. Βενιζέλου & Κουντουριώτη) το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας, διοργανώνει την ετήσια Χειμερινή Συναυλία του. Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την πρόοδο των σπουδαστών, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων καθηγητών τους, σε μια συναυλία όπου τραγούδια κλασικά και μοντέρνα, ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, μουσικά κομμάτια σε διάφορα στυλ, από διάφορες περιόδους και περιοχές, θα ερμηνευθούν απ’ όλα τα διδασκόμενα όργανα: κλασικές και ηλεκτρικές κιθάρες, πιάνο, αρμόνιο, ακορντεόν, μπουζούκι και ντραμς καθώς και από διάφορα μουσικά σύνολα, μικρότερα και μεγαλύτερα, όπως: Λαϊκό Σύνολο, Modern Groups και Κιθάρες plus.

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ. στην πλατεία Φλέμινγκ διοργανώνεται μεγάλο πάρτυ για τους μικρούς μας φίλους, με το παραδοσιακό γαϊτανάκι, με ξυλοπόδαρο, ανιματέρ Αρλεκίνο και face painting.

Και την Καθαρά Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου διοργανώνονται τα Κούλουμα στο Πάρκο της Ναυαρίνου από τις 11 το πρωί. Όλοι οι πολίτες της Ηλιούπολης θα έχουν την ευκαιρία να πετάξουν αετό, να χορέψουν και να τραγουδήσουν, να διασκεδάσουν με τις παρέες τους και να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα.

Σε περίπτωση βροχοπτώσεων η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο Α’ Κλειστό Γυμναστήριο (Εθνάρχου Μακαρίου & Ηρώς Κωνσταντοπούλου).

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.