“Έφυγε”ο θρυλικός γιαουρτάς της Ηλιούπολης




Στην Πύρα Φωκίδας θα γίνει σήμερα η κηδεία του θρυλικού γιαουρτά της Ηλιούπολης, Βασίλη Μπακογιάννη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών.

Ο Βασίλης Μπακογιάννης, δημιούργησε το πρώτο εργαστήριο Παραδοσιακού Γιαουρτιού, το 1954, στο ίδιο ακριβώς μέρος που βρίσκεται και σήμερα, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 15α, στην Ηλιούπολη.

Χαρακτηριστική ήταν πάντα η εικόνα του κυρ. Βασίλη που έκανε διανομή γιαουρτιού στις γειτονιές της Ηλιούπολης αλλά και της Αθήνας ολόκληρης, συντροφιά με το αγέραστο Opel Kadett και πάντα με τη συνοδεία δημοτικών τραγουδιών.

Από τότε η επιχείρηση πέρασε στα χέρια της συζύγου του Καλλιόπης Μπακογιάννη και σήμερα στου γιού του Γιάννη Μπακογιάννη. Τίποτα δεν έχει αλλάξει όμως στην συνταγή του γιαουρτιού, που έχει περάσει από γενιά σε γενιά, ίδια από τους προγόνους του κυρ Βασίλη στην Πυρά Φωκίδας.

Το ξακουστό πρόβειο γιαούρτι μας, βασίζεται εδώ και πάνω από 50 χρόνια στην ίδια συνταγή: αγνό, φρέσκο, πρόβειο γάλα και παραδοσιακή μέθοδος παρασκευής. Όλα μας τα προϊόντα παρασκευάζονται με αγνά υλικά με φροντίδα πάντα στην ποιότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

Το καλύτερο παγωτό βανίλια στην Αθήνα! 

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.