Ηλιούπολη: Κάλλιο αργά παρά ποτέ…




(Του Κώστα Σεφτελή/ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Ηλιούπολης)

Ένα αίτημα (από το 1995 περίπου παρακαλώ!!!), της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, ήταν να αποκατασταθεί το χωμάτινο πεζοδρόμιο έξω από τα γραφεία της, που βρίσκονται στην οδό Λεωνιδίου στην Ηλιούπολη.

Δεν ήταν πολυτέλεια, δεν ήταν καπρίτσιο αυτό που επίμονα ζητούσαν, αφού δυσκόλευε απίστευτα την ασφαλή προσπέλασή του, από συνανθρώπους μας που παρακολουθούν μέχρι σήμερα τα θεραπευτικά προγράμματα του προαναφερόμενου φορέα.
Είτε αυτών που έχουν αστάθεια στο βηματισμό τους, είτε αυτών που κινούνται με αναπηρικά αμαξίδια ή με περιπατητήρα «Πι».

Περνούσαν οι μήνες, περνούσαν τα χρόνια, άλλαζαν οι Δήμαρχοι, άλλαζαν οι Αντιδήμαρχοι, αλλά το πεζοδρόμιο παρέμενε σε τρισάθλια κατάσταση.

Η χρυσή ευκαιρία παρουσιάσθηκε το καλοκαίρι του 2017, όταν ξεκίνησε η ανάπλαση της παιδικής χαράς στην Πλατεία Ευρώπης, αφού στον τόπο μας, κυρίως ευκαιριακά γίνεται κάτι παρά σχεδιασμένα.

Αυτό έδωσε την ελπίδα σε πάσχοντες και σε εθελοντές, πως επιτέλους θα κατασκευαστεί το πεζοδρόμιο. Ελπίδα που ενισχύθηκε από τη διαβεβαίωση του παρισταμένου Αντιδήμαρχου κ. Μπασούρη που εκπροσωπούσε παράλληλα και τον Δήμαρχο στην τελετή του Αγιασμού, τον Σεπτέμβρη του 2017, πως το αίτημα που ανέλαβε να μεταφέρει, θα εξεταζόταν θετικά.

Πέρασε ο Σεπτέμβρης, πέρασε ο Οκτώβρης αλλά ακόμα το αίτημα εξεταζόταν…..

Νέες οχλήσεις, νέες υποσχέσεις.
Τελικά τον Νοέμβριο πήγε συνεργείο και ευθυγράμμισε το πεζοδρόμιο, ρίχνοντας γκρο μπετόν.
Νέα χαμόγελα και ελπίδες. Δυστυχώς όμως πάλι το συνεργείο έφυγε αφήνοντας ημιτελή την εργασία και το «πεζοδρόμιο» σε πολύ πιο επικίνδυνη κατάσταση για δύο και πλέον μήνες.

Αισίως μπήκαμε στο Γενάρη του 2018.

Η μεγάλη απογοήτευση, γρήγορα έγινε θυμός, αφού στις 17/1/2018 υπήρξε και πτώση 42χρονης γυναίκας στην προσπάθειά της να διασχίσει το πεζοδρόμιο στηριζόμενη στον περιπατητήρα της.

Ακολούθησαν τηλέφωνα και διαμαρτυρίες προς το Δήμο και τους διοικούντες.
Αποτέλεσμα κανένα!

Τελικά, ευτυχώς, που η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας ανακοινώνει την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της, για τις 28/1/1018.

Πανικός στο Δήμο!!!!
Αυτό ήταν αρκετό να κινητοποιήσει τους διοικούντες και να φτιάξουν το πεζοδρόμιο μέσα σε μιάμιση μέρα!!!

Αυτό και μόνο φανερώνει το πως αντιμετωπίζονται στην πράξη και με ποια λογική, οι ευάλωτες και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες στην πόλη μας.

Όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο, στήριξα και επιδοκίμασα, την υπόσχεση των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής για γρήγορη λύση στο πρόβλημα και όταν εξέφρασα τη βεβαιότητα πως αυτό δεν θα παραμείνει «υπόσχεση», προφανώς έκανα λάθος και προφανώς κι εγώ τους εξαπάτησα.

Για αυτόν τον λόγο, αισθάνομαι τη μεγάλη ανάγκη να τους ζητήσω «συγγνώμη» μετά από 5 μήνες και επίσης να γνωστοποιήσω, πως αυτός ήταν και ο λόγος που δεν παραβρέθηκα στην κοπή της πίτας τους.

Ελπίζω μόνο, πως αυτή την ανάγκη να την αισθάνθηκαν και άλλοι να πράξουν το αυτονόητο.
Να ζητήσουν “συγγνώμη” και να μην αρκέστηκαν να μοιράζουν χαμόγελα ικανοποίησης, για το πεζοδρόμιο που μας εκθέτει όλους, τον καθένα μας ξεχωριστά αλλά και σαν κοινωνία με τις υποτιθέμενες ευαισθησίες μας……

Κώστας Γ. Σεφτελής
Ανεξαρτ. Δημοτικός Σύμβουλος

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Η λήψη της πρώτης φωτογραφίας πραγματοποιήθηκε στις 23/1/2018 και της δεύτερης στις 24/1/2018 (με το συνεργείο να τοποθετεί τις πλάκες, 4 μέρες πριν την εκδήλωση).

Ένα αίτημα (από το 1995 περίπου παρακαλώ!!!), της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, ήταν να αποκατασταθεί…

Publié par Κώστας Γ. Σεφτελής Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης sur vendredi 2 février 2018

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.