Πάνω από 25.000 άτομα παρακολούθησαν διαδικτυακά το συνέδριο




(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διήμερου 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου του Δήμου μας με τίτλο «Αναπτυξιακές προκλήσεις και προοπτικές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και για την Ηλιούπολη».

Στο Συνέδριο αφενός παρουσιάστηκαν από τους αρμόδιους φορείς όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και πόροι για έργα και δράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφετέρου υπήρξαν σπουδαίες εισηγήσεις και τοποθετήσεις για μείζονα θέματα της πόλης, όπως η Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης, η γραμμή 4 του ΜΕΤΡΟ, οι ενεργειακές αναβαθμίσεις των σχολικών και δημοτικών κτηρίων, η στρατηγική και οι εφαρμογές της έξυπνης πόλης, η ανάπλαση και αναζωογόνηση περιφερειακών περιοχών και του κέντρου της Ηλιούπολης.
Η ξεχωριστή ταυτότητα και φυσιογνωμία του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Ηλιούπολης, όπου δεν προέβαλε πρωτίστως ο Δήμος τα πεπραγμένα του, αλλά Πανεπιστημιακοί, ειδικοί επιστήμονες, φορείς και στελέχη του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα συμμετείχαν δημιουργικά με έναν πλούτο πληροφοριών, προτάσεων και ιδεών, ανοίγει το δρόμο για ένα καινούργιο πρότυπο Συνεδρίων Ανάπτυξης, όπου η συμμετοχή, συνέργεια και συμβολή Δημόσιου τομέα, Τοπ. Αυτοδιοίκησης και Ιδιωτικού Τομέα αναδεικνύεται ως κρίσιμη και επιβεβλημένη επιλογή για την Τοπική και Εθνική ανάπτυξη, με αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων και πόρων.
Είναι η πρώτη φορά που Δήμος του Λεκανοπεδίου επιχειρεί ένα τέτοιο βήμα το οποίο σηματοδοτεί και την αναγκαιότητα και δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β’ βαθμού στην ανάπτυξη της χώρας. Τα συμπεράσματα από τη διεξαγωγή του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Ηλιούπολης είναι σημαντικά για τον θεσμό και για την πόλη μας:
• Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και να συμβάλει αποφασιστικά στην Τοπική Ανάπτυξη και στην Ανάπτυξη της Χώρας.
• Υπάρχουν διαθέσιμα σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία και πόροι που μπορούν να αξιοποιηθούν για την Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη. Για την βέλτιστη αξιοποίηση των εργαλείων αυτών και των πόρων αφενός απαιτείται η παραγωγική συνεργασία Πολιτείας, Τοπ. Αυτοδιοίκησης και Ιδιωτικού Τομέα, και αφετέρου απαιτούνται ώριμες ολοκληρωμένες μελέτες.
• Έχει δρομολογηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η προώθηση των μεγάλων έργων και παρεμβάσεων που έχει ανάγκη η πόλη μας, η Αστική σήραγγα Ηλιούπολης, ο κλάδος της γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ με σταθμό στην Αγία Μαρίνα, οι 2 Πεζογέφυρες, ο ηλεκτροφωτισμός της πόλης με LED, πρότυπες Αστικές Αναπλάσεις, η Έξυπνη Πόλη με σύγχρονες δράσεις Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, οι ενεργειακές αναβαθμίσεις.
• Αυτά τα μείζονος σημασίας έργα εντάσσονται και υπηρετούν την σύγχρονη στρατηγική ανάπτυξης της πόλη για την ερχόμενη περίοδο, όπως έχει αποτυπωθεί στο Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Ηλιούπολης που εκπονήθηκε από τη Δημοτική Αρχή και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η διαδικτυακή μετάδοση του Συνεδρίου έδωσε τη δυνατότητα σε πάνω από 25.000 άτομα να παρακολουθήσουν τις εργασίες του και να παρέμβουν διαδικτυακά με προτάσεις – ερωτήσεις στα θέματα που τους ενδιαφέρουν. Δόθηκε ο λόγος σε όλους τους φορείς της πόλης μας για να διατυπώσουν τις απόψεις τους και να συνεισφέρουν έτσι στον διάλογο για τα προβλήματα της πόλης. Η τελική αποτίμηση του Συνεδρίου είναι εξαιρετικά θετική τόσο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και για την πόλη μας.
Με σταθμό το Συνέδριο, για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται η αναγκαιότητα συσπείρωσης και ενότητας όλων των δυνάμεων της πόλης μας για την υλοποίηση των στόχων μας.
Με ενότητα και συντονισμένη αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων, και με την αποφασιστική συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μπορεί και πρέπει να βγάλουμε τη χώρα μας οριστικά από την πολύχρονη κρίση, και να πορευθούμε όλοι μαζί στο δρόμο της Ανάπτυξης και της Προόδου.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.