Σγουρό ή Χαρδαλιά;




Προχθές με τον δήμαρχο Ηλιούπολης και σήμερα με τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Ο ανεξάρτητος πλέον περιφερειακός σύμβουλος Αττικής (είχε εκλεγεί με τον Σγουρό) και πρώην δήμαρχος Βύρωνα, πυκνώνει τις επαφές του με δημάρχους της Αττικής. Αν θα πάρει το δαχτυλίδι από τη Νέα Δημοκρατία οι Βαλασόπουλος και Κωνσταντάτος θα στηρίξουν Σγουρό ή Χαρδαλιά;

Aπό την συνάντηση Χαρδαλιά με Βαλασόπουλο:

Στην Ηλιούπολη σήμερα! Συναντηθήκαμε με τον καλό φίλο και εμπειρότατο Αυτοδιοικητικό Δήμαρχο Ηλιούπολης και Πρόεδρο του ΣΠΑΥ Βασίλη Βαλασόπουλο και τους συνεργάτες του! Συζητήσαμε για την πορεία των έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής αλλά και για τις σημαντικές πρωτοβουλίες του για σειρά θεμάτων που αφορούν την Ηλιούπολη αλλά και την ευρύτερη περιοχή!

Ιδιαίτερα συζητήσαμε για το εξαιρετικής σημαντικότητας έργο της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης, ένα έργο μείζονος σημασίας για την πόλη, την ευρύτερη περιοχή αλλά και ολόκληρη την Πρωτεύουσα. Συμφωνήσαμε ότι το εν λόγω έργο που αφορά στην υπόγεια σύνδεση της Λεωφόρου Βουλιαγμένης με τη Δυτική Περιφερειακή Υμηττού, αποτελεί έργο κρίσιμης ανάγκης και πνοής που θα βελτιώσει καθοριστικά το κυκλοφοριακό, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στην περιοχή και παράλληλα θα συμβάλλει στη μείωση των ρύπων και θα δώσει λύση στα χρόνια κυκλοφοριακά προβλήματα της Νοτιοανατολικής Αθήνας, με ευεργετικές πραγματικά επιπτώσεις σε ολόκληρη την μητροπολιτική περιοχή της Πρωτεύουσας!

Σημαντική παρέμβαση στο σύστημα των κυκλοφοριακών δακτυλίων της Πρωτεύουσας, για την οποία η Περιφέρεια Αττικής επιβάλλεται ΑΜΕΣΑ να διεκδικήσει από το Υπουργείο Υποδομών την τοποθέτηση Συμβούλου διαχείρισης του έργου και να τεθεί επικεφαλής και να συστήσει την απαραίτητη Ομάδα Διαχείρισης Έργου (ΟΔΕ) που μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρώσει τα σχέδια και τις διαδικασίες μελέτης, αδειοδοτήσεων και κυρίως χρηματοδότησης του Έργου!

Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής αντί να προχωράει άναρχα σε υπερδεσμεύσεις χρημάτων για έργα αμφιβόλου σκοπιμότητας και αριθμού ωφελουμένων, επιβάλλεται να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για την χρηματοδότηση του έργου της ανάπλασης της Αγίας Μαρίνας(μια μοναδικά όμορφης αλλά υποβαθμισμένης γειτονιάς της Ηλιούπολη), έργο για το οποίο ο Δήμος Ηλιούπολης έχει έτοιμη Ολοκληρωμένη και Πρότυπη Μελέτη!

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις επόμενες ήμερες έτσι ώστε να ολοκληρωθεί και η συζήτησή μας και ενημέρωσή μου για τα έργα που είναι σε εξέλιξη σήμερα στην πόλη και που η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει (έργα αντιπλημμυρικά , ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρομήσεων κλπ).

Συνεχίζουμε την καθημερινή προσπάθεια στις γειτονιές του Λεκανοπεδίου! Η Αττική χρειάζεται όραμα, σχέδιο, εμπειρία και γνώσεις! Η Αττική χρειάζεται συνεργασία, συνεννόηση και κυρίως αποτέλεσμα!

Από τη συνάντηση Χαρδαλιά με Κωνσταντάτο:

Στην Αργυρούπολη και στο Ελληνικό σήμερα! Σημαντική συνεργασία και συζήτηση με τον φίλο Δήμαρχο Αργυρούπολης -Ελληνικού Γιάννη Κωνσταντάτο, έναν αυτοδημιούργητο αυτοδιοικητικό που τρία χρόνια τώρα, μέρα με τη μέρα, μαζί με τους συνεργάτες του νοικοκυρεύουν τις γειτονιές της πόλης τους!

Συζητήσαμε για τα δύο σημαντικά έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής και αφορούν στις ασφαλτοστρώσεις 12 κεντρικών δρόμων της πόλης και στην Κατασκευή Αίθουσας πολλαπλών Χρήσεων στο χώροτου 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού, έργα για τα οποία ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και αναμένεται η ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό συνέδριο τις επόμενες ημέρες!

Παράλληλα, ενημερώθηκα για την ολοκλήρωση των μελετών για την ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων σε Σούρμενα και Αργυρούπολη, όπου φιλοξενούνται 5.000 παιδιά, και που για κάποιον ανεξήγητο λόγο η σημερινή Περιφερειακή Αρχή Δούρου δηλώνει αδυναμία να χρηματοδοτήσει! Θέμα για το οποίο τις επόμενες ημέρες θα καταθέσω σχετική επίκαιρη ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο!

Τέλος, σε συνέχεια προηγούμενων συζητήσεων μας, συνομιλήσαμε με το Δήμαρχο για το μείζον ζήτημα της αξιοποίησης του Ελληνικού και συμφωνήσαμε για την αναγκαιότητα να προχωρήσει άμεσα η σημαντική για όλο το Λεκανοπέδιο αυτή επένδυση , παρακάμπτοντας γραφειοκρατικά προσκόμματα, ιδεοληπτικά φληναφήματα και μικροπολιτικές τακτικές! Επένδυση για την οποία η Περιφέρεια Αττικής αντί να αρέσκεται σε επικοινωνιακού και εμμονικού χαρακτήρα μικροπαραταξιακές μάχες οπισθοφυλακής, θα έπρεπε να είχε τεθεί επικεφαλής και πρωταγωνίστρια της συνολικής προσπάθειας!

Συνεχίζουμε την προσπάθεια στις γειτονιές του Λεκανοπεδίου! Η Αττική χρειάζεται όραμα, σχέδιο, εμπειρία και γνώσεις! Η Αττική χρειάζεται συνεργασία, συνεννόηση και αποτέλεσμα!

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.