Συνάντηση του δημάρχου με τους πολιτικούς αρχηγούς για το Ελληνικό




O Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ολοκλήρωσε χθες τον κύκλο των συναντήσεων με τους αρχηγούς των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους Αρχηγούς για τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με την επένδυση του “Ελληνικού” που θα πραγματοποιηθεί στον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, ενώ τους παρέδωσε αναλυτικό φάκελο με τις διεκδικήσεις – θέσεις της δημοτικής αρχής.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Κωνσταντάτος συνάντησε:

-Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη
-Την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά
-Τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα
-Τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη
-Τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη

Στην διάρκεια των συναντήσεων, ο Δήμαρχος τόνισε στους Αρχηγούς, ότι ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης έχει κεντρικό ρόλο στην διαδικασία της νέας ανάπτυξης. Σχεδόν το 90% της έκτασης της νέας επένδυσης βρίσκεται εντός των διοικητικών και χωροταξικών ορίων του Δήμου.

Επιπλέον η συγκρότηση ενός νέου πόλου, με μικτές χρήσεις (εμπόριο, κατοικία, αναψυχή), η δημιουργία του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα πάρκου στην Αττική και ενός από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, καθώς και η ανάδειξη με νέες χρήσεις του παράκτιου μετώπου θα οδηγήσουν σε δομικές αλλαγές τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Ο δήμαρχος σημείωσε απευθυνόμενος στους αρχηγούς των κομμάτων, ότι ο Δήμος έχει ήδη επεξεργαστεί και διαθέτει εμπεριστατωμένες και επιστημονικές θέσεις και προτάσεις στα θέματα που έχουν να κάνουν με την γενικότερη διαχείριση των περιοχών της επένδυσης που εντάσσονται στο Δήμο, στα πολεοδομικά ζητήματα που τίθενται, στα θέματα της μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του που βρίσκονται μέσα στο πρ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού, στο ζήτημα των κοινόχρηστων χώρων, στα θέματα ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας κ.α.

Στο περιθώριο των συναντήσεων ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε:

“Τις διεκδικήσεις του Δήμου μας, που έγκαιρα καταθέσαμε σε όλα τα αρμόδια υπουργεία, οφείλει η Ελληνική Κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψιν, προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή υλοποίηση της επένδυσης και την ανάπτυξη της έκτασης, προφυλάσσοντας όμως παράλληλα τα συμφέροντα των δημοτών μας και εξασφαλίζοντας τα μέγιστα δυνατά οφέλη υπέρ της τοπικής μας κοινωνίας.

Η ομαλή λειτουργία του δήμου εξαρτάται αποκλειστικά, από την ταχύτητα που θα επιδείξει η κυβέρνηση στην επίλυση των προβλημάτων που της έχουμε καταθέσει. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο στις συζητήσεις μας με τα αρμόδια υπουργεία, αλλά τίποτα ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει.”

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.