Άλιμος: Όλη η παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στο Άνω Καλαμάκι (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Το NOTIA.GR σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μέσα από 41 βίντεο, τα σχολεία και τους συλλόγους που πήραν μέρος, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2018, στην οδό Δωδεκανήσου, στο Άνω Καλαμάκι.

 

H OMΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΙΜΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΝΔΥΛΗ

Αγαπητές δημότισσες, αγαπητοί δημότες, Φίλες και Φίλοι, Χρόνια πολλά! Καλημέρα και Χρόνια μας Πολλά!

Άνοιξη στην ελληνική γη και κάθε Άνοιξη φέρνει μαζί της την ομορφιά και τη δύναμη της αναγέννησης. Άνθεστήρια στην αρχαία εποχή, Ευαγγελισμός για τη Χριστιανοσύνη, Επανάσταση για αποτίναξη κάθε λογής τυραννίας το 1821.

Aυτή την επανάσταση που μας άνοιξε τον δρόμο στην ελευθερία, την ανεξαρτησία και την πολιτική μας ύπαρξη γιορτάζουμε σήμερα… Και για να γιορτάσουμε πραγματικά, σήμερα που αντιμετωπίζουμε στενόχωρα προβλήματα και προκλήσεις, ας ψάξουμε το νόημα, την ουσία εκείνου του Άγώνα κι ας αισθανθούμε υπερήφανοι για τον λαό μας, που ξέρει να κάνει θαύματα.

Όπως σημειώνει ο Δημήτρης Φωτιάδης: «Ένας και μόνος είναι ο μεγάλος ήρωας του Εικοσιένα, ο λαός. Το πότισε με το αίμα του και το ‘θρεψε με τις θυσίες του. Δίχως τ’ ανώνυμα παλικάρια που σβάρνιζαν τα βουνά και τους λόγγους μην έχοντας μήτε παλιοτσάρουχα να βάλουνε στα πόδια τους, λευτεριά δε βλέπαμε. Αυτοί, οι ταπεινοί και ξεχασμένοι μας τη χάρισαν. Αυτούς λοιπόν ας στολίσουμε με το χρυσό στεφάνι της δόξας. Στη μνήμη αυτού, του άγνωστου ήρωα – που είναι και άντρας, και γυναίκα, και παιδί – ας στήσουμε το πιο λαμπρό άγαλμα της ευγνωμοσύνης μας»

Tη σκυτάλη αυτής της ευγνωμοσύνης παραδίδω τώρα στον νεαρόμαθητή του 1ου Λυκείου Αλίμου, Οδυσσέα Παπαδόπουλο, που θα εκφωνήσει τον Πανηγυρικό της ημέρας και τον ευχαριστούμε γι΄ αυτό ιδιαίτερα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.facebook.com/alexis.tsekas/posts/1751825228211501

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.