Δρ Σταμάτιος Κριμιζής: “Θα έχετε την υποστήριξή μου, σε θέματα προώθησης της παιδείας και της έρευνας”




Tις θερμές του ευχαριστίες, για την ανακήρυξή του ως επίτιμο δημότη Αλίμου, εκφράζει με επιστολή που έστειλε στον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη και στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο διακεκριμένος Ελληνας αστροφυσικός της NASA και ακαδημαϊκός, δρ Σταμάτιος Κριμιζής.

O κ. Κριμιζής που ορίστηκε πρόσφατα πρόεδρος του νεοσύστατου Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), ευχαρίστησε ακόμη τη Λυκειάρχη, τους καθηγητές και τους μαθητές του 20υ Λυκείου Αλίμου, για την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου 2018 με θέμα: « Εξερεύνηση του Πλούτωνα και έξοδος στον γαλαξία: τα διαστημόπλοια New Horizon και Voyager».

“Θα ήθελα να σας βεβαιώσω ότι θα έχετε την υποστήριξή μου, ιδιαίτερα σε θέματα προώθησης της παιδείας και της έρευνας” αναφέρει χρακτηριστικά στην επιστολή του.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θέμα: Εκδήλωση 12ης Μαρτίου από το 2ο Λύκειο Αλίμου και Ανακήρυξη Σ. Κριμιζή ως επιτίμου δημότη Αλίμου.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε και αξιότιμες/οι κυρίες και κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου,

Καταρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στην εκδήλωση του 2ου Λυκείου Αλίμου την 12η τρέχοντος, και τη διεξοδική σας αναφορά στο επιστημονικό μου έργο, και όχι μόνο.

Διότι με εκπλήξατε με την παρουσίαση της Ανακήρυξής μου από το Δημοτικό Συμβούλιο ως επίτιμο δημότη Αλίμου.

Ποτέ δεν περίμενα ότι θα αναφέρατε το όνομά μου στην ίδια παράγραφο με το Θουκυδίδη, τον πατέρα της ιστορίας, και εκτιμώ τη γενναιοδωρία σας, που όμως δεν αξίζω. Μου αρκεί το ότι η προηγούμενη επίτιμος δημότης Αλίμου ήταν η Ζακλίν ντε Ρομιγί, και είναι τιμή να την ακολουθήσω ως δεύτερος επίτιμος δημότης σας.

Ευχαριστώ το Δημοτικό Συμβούλιο και εσάς προσωπικά για την μεγάλη διάκριση. Πρέπει να ομολογήσω, επίσης, ότι τα παιδιά του 2ου Λυκείου ήταν εντυπωσιακά, όχι μόνο για την εστίασή τους στο περιεχόμενο της διάλεξης αλλά και για τις ερωτήσεις τους σχετικά με όλο το φάσμα της ομιλίας και πέρα απ’ αυτό.

Επί πλέον, παρέμειναν στο σχολείο και είχαν ιδιαίτερες ερωτήσεις μετά τη διάλεξη. Προφανώς, η Λυκειάρχης και οι καθηγητές/καθηγήτριες έχουν δημιουργήσει μια εξαιρετική ατμόσφαιρα μάθησης που τα παιδιά εκτιμούν και ανταποκρίνονται αναλόγως. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Θα ήθελα να σας βεβαιώσω ότι θα έχετε την υποστήριξή μου, ιδιαίτερα σε θέματα προώθησης της παιδείας και της έρευνας.

Σας γνωρίζω ότι θεωρώ υψίστης σπουδαιότητας και προτεραιότητας την επένδυση στην παιδεία και τη νέα γενιά. Σας ευχαριστώ και πάλι θερμά και σας εύχομαι καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο σας.

Με τιμή, Σταμάτιος Μ. Κριμιζής Ακαδημαϊκός

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.