Δύναμη ψυχής από τον ποδηλάτη με το ένα πόδι




(του Στέφανου Ξενάκη*)

Είχα ξανακούσει για τον ποδηλάτη αυτόν. Χθες είχα την ευλογία να βρεθώ πίσω του για μερικά δευτερόλεπτα. Το αριστερό του ποδι είναι κομένο από τη ρίζα. Οδήγησα για λίγο πίσω του, προσπαθώντας να διαπιστώσω τι δεν βλέπω καλά, μια και το ποδήλατο πήγαινε γρήγορα και στρωτά. Σε κάποια φάση τον προσπέρασα. Νέο παιδί, γεμάτο υγεία, χαμογελαστό, μάτια καρφωμένα στο στόχο. Το κόκκινο φανάρι τον σταμάτησε. Το καλό του πόδι ήταν στην πεταλιέρα κι ο μόνος τρόπος να στερεωθεί ήταν να ακουμπήσει με το χέρι στον κάδο. Δεν γκρίνιαξε, δεν κοντοστάθηκε, δεν το πολυσκέφτηκε. Απλά το έκανε. Με το που άναψε το φανάρι έδωσε μια και ξαναξεκίνησε, σαν να μην είχε σταματήσει ποτέ.
Τράβα τώρα να ξαναπείς στον εαυτό σου ότι δεν θα τα καταφέρεις, ή ότι δεν μπορείς, ή ότι δεν γίνεται. Τη φωτογραφία αυτή την έσωσα στην οθόνη του κινητού μου για να μου θυμίζει κάθε στιγμή ότι ΜΠΟΡΩ. Την έσωσα για να μη με ξανααφήσω να ξανακλέψω από τον εαυτό μου κι από οποιονδήποτε άλλο με φθηνές δικαιολογίες.

Ο Στέφανος Ξενάκης είναι επιχειρηματίας και κειμενογράφος στην Καθημερινή

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.