Φεστιβάλ Stand up Comedy στη Νέα Σμύρνη (ελεύθερη είσοδος)




Δέκα από τους καλύτερους comedians της Αθήνας ενώνουν τις δυνάμεις τους σε δυο σπαρταριστές Βραδιές Stand up Comedy που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης στις 30 και 31 Μαρτίου στο bar restaurant Noble.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν πολύ γνωστοί εκπρόσωποι της Stand up Comedy –μεταξύ τους οι Χριστόφορος Ζαραλίκος,  Ζήσης Ρούμπος,  Δημήτρης Χριστοφορίδης, Θωμάς Ζάμπρας, Χρύσα Κατσαρίνη, Βύρων Θεοδωρόπουλος, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Blink Mike– οι οποίοι έχουν συστήσει τα τελευταία χρόνια το συγκεκριμένο είδος, καταφέρνοντας να δημιουργήσουν ένα ρεύμα στο ελληνικό κοινό που φαίνεται ότι αρχίζει  να εκτιμά την αξία της … «όρθιας κωμωδίας».  Οι ηθοποιοί υπόσχονται να  παρασύρουν τους θεατές σε μια γρήγορη,  σπιρτόζικη ακολουθία σύντομων χιουμοριστικών ιστοριών,  σε μια σειρά αστείους μονολόγους, καλώντας τους σε ένα διαδραστικό παιχνίδι που αναδεικνύεται λυτρωτικό, ειδικά δεδομένων των ημερών που διανύουμε.

«Φέτος εγκαινιάζουμε μια καινούργια δράση με την προσδοκία  η λυτρωτική επίδραση της κωμωδίας και ειδικά του συγκεκριμένου είδους να βρει θερμούς οπαδούς μεταξύ των συμπολιτών μας. Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα με δέκα διαφορετικές ιστορίες καθημερινής τρέλας, ντυμένες με τον σουρεαλισμό που αρμόζει στη ζωή όλων μας, αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν.

Τις δυο Βραδιές Stand up Comedy, στις 30-31 Μαρτίου στις 22.00, παρουσιάζει ο ηθοποιός Αντώνης Κρόμπας.  Η είσοδος στο bar Noble –Αγίας Φωτεινής 19, Νέα Σμύρνη- όπου θα πραγματοποιηθεί το event, είναι ελεύθερη.

Το Φεστιβάλ Stand up Comedy εντάσσεται φέτος σε μια ευρύτερη δράση του Πολιτιστικού Οργανισμού αφιερωμένη στο θέατρο η οποία θα διαρκέσει όλο τον Απρίλιο με 12 πολύ αξιόλογες παραστάσεις που φιλοξενούνται στον πολιτιστικό πολυχώρο Γαλαξία, με ελεύθερη είσοδο. Στη σκηνή  ανεβαίνουν γνωστοί ηθοποιοί, αλλά και νεότεροι δημιουργοί που θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν το  έργο τους  και να συστηθούν στο θεατρόφιλο κοινό. Οι παραστάσεις θίγουν διαφορετικά θέματα, ακολουθώντας όλα τα μονοπάτια της θεατρικής τέχνης, από την κωμωδία και το δράμα, ως το μουσικοχορευτικό, το μονόλογο και το stand up…tragedy.  Μεταξύ των παραστάσεων που ξεχωρίζουν είναι το πολύ έξυπνο έργο Κασσάνδρα (26/4) που αυτοπροσδιορίζεται ως …A stand up tragedy with broken English, με την Δέσποινα Σεραφείδου. Επίσης, το Σεξ Λεξικόν-Η επιστήμη του έρωτα (11/4) της Αγγελίτας Τσούγκου, το Ποιος ανακάλυψε την Αμερική (12-13/4) της Χρύσας Σπηλιώτη  και το Μάρτυς μου ο Θεός (18/4) με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη. Στις πολύ αξιόλογες παραστάσεις συγκαταλέγεται και Η Ευθαλία του Γαλατά (24/4) η οποία είναι βασισμένη στη νουβέλα «Φαχισέ Τσίκα» του Θωμά Κοροβίνη. Η σκηνοθεσία είναι της Ρέινας Εσκενάζυ, ενώ πρωταγωνιστεί και διασκευάζει θεατρικά η Νικολέττα Βλαβιανού. Στις 25/4 στη σκηνή του Γαλαξία ανεβαίνει μια παράσταση- μαρτυρία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων,  «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν», μια παραγωγή του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, με την Χριστίνα Αλεξανιάν

Το πρόγραμμα του Γαλαξία θα συνεχιστεί ως τις αρχές Ιουνίου με συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, εκθέσεις, διαλέξεις, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, ντοκιμαντέρ, ξεναγήσεις, όλα με ελεύθερη είσοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες

Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός  Δήμου Νέας Σμύρνης

210 9310408 και  2132025922 & 924

site: www.culturens.org

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.