Η Εστία Νέας Σμυρνης δεν ξεχνά τον Αριστοτέλη Ωναση




Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμυρνης ΔΕΝ ξεχνά τον Μεγάλο Ευεργέτη της τον Αριστοτέλη Ωναση

Πέθανε σαν σήμερα, 15 Μαρτίου το 1975
Σε ηλικία 69 ετών, συντετριμένος από τον χαμό του γιου του δυο χρόνια πριν, σε νοσοκομείο κοντά στο Παρίσι. Έπασχε από βαρειά μυασθένεια. Σύμφωνα με την επιθυμία του, ετάφη στο Σκορπιό, μαζί με τον γιο του και την αδελφή του Άρτεμη. 
Γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1906. Εξαιτίας της Μικρασιατικής καταστροφής, ήρθε ως πρόσφυγας στην Ελλάδα και το 1923 μετανάστευσε στην Αργεντινή.

Ο μεγιστάνας του πλούτου και διεθνής θρύλος των εφοπλιστών. Προκάλεσε επανειλημμένα την Αμερική τόσο με την επιχειρηματική του δραστηριότητα, όσο και με την κοινωνική και οικογενειακή ζωή του (γάμος με την Τζάκυ χήρα του Τζων Κένεντυ). Αποτέλεσμα ήταν να πεθάνουν αυτός, τα δυο παιδιά του Αλέξανδρος και Χριστίνα, όπως και η γυναίκα της ζωής του, η Μαρία Κάλλας, κάτω από περίεργες συνθήκες.

Στην Ελλάδα άφησε το κοινωφελές ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης» στη μνήμη του γιού του, που συντηρείται από την αμύθητη περιουσία του.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.