Ηλιούπολη: «Μάχη» με τις κάμπιες




Ο Δήμος Ηλιούπολης ενημερώνει τους κατοίκους ότι διενεργείται με αρτιότητα και επιστημονική επάρκεια, η δεύτερη φάση κοπής των κουκουλιών της πιτυοκάμπης μετά την πρώτη φάση του ψεκασμού που ολοκληρώθηκε το Φθινόπωρο.

Η κοπή διενεργήθηκε με επιτυχία στο Γκαράζ του Δήμου (Άνω Ηλιούπολη) και στο σχολείο παραπλεύρως, στο 5ο Δημοτικό, στο 4ο Γυμνάσιο, στον Σύλλογο Οδηγών, στο 2ο Γυμνάσιο, στο 11ο Δημοτικό, στο 17ο Δημοτικό, στο Άλσος Κέκρωπος & Λυσίου, στο τρίγωνο της οδού Σικελιανού, στο 2ο Νηπιαγωγείο, στο 7ο Νηπιαγωγείο και στο ΚΕΕΠΕΑ «Ορίζοντες».

Σημειώνουμε ότι ο Δήμος υποστηρίζει τεχνικά τους κατοίκους που εκτελούν καθαρισμούς στα δέντρα των πεζοδρομίων τους, οι οποίοι βάση του νόμου γίνονται με δική τους ευθύνη και με άδεια από το Δασαρχείο.

Η αφαίρεση των κουκουλιών από τα δέντρα κρίνεται αναγκαία καθώς οι ψεκασμοί που διενεργούνται από τον Δήμο Ηλιούπολης στην πρώτη φάση καθαρισμού γίνονται με ψεκαστικά χαμηλής πίεσης και με βιολογικό σκεύασμα λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας για τους πολίτες και ως εκ τούτου είναι περιορισμένης αποτελεσματικότητας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες των επιστημόνων μετά από αυτοψίες που έγιναν, μετά τον ψεκασμό, απαιτείται και δεύτερη επέμβαση με κοπή και ο Δήμος Ηλιούπολης προχώρησε και σε καθαρισμό για να εξαλείψει εντελώς τους κινδύνους δερματικών αλλεργιών και να προσφέρει στους πολίτες ένα όσο το δυνατό πιο ασφαλές περιβάλλον.

Χρήσιμες οδηγίες για την αποφυγή των αλλεργιών:
Η εποχή της κάμπιας και της γύρης είναι τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.
Κατά την διάρκεια αυτών των μηνών προσέχουμε:
• Οι νοικοκυρές να μην απλώνουν τα ρούχα τις πρωινές ώρες.
• Όταν φυσάει αεράκι και έχει ηλιοφάνεια να φοράμε γυαλιά.
• Πλένουμε συχνά τα χέρια μας, ειδικά τα παιδιά όταν γυρίσουν από το παιχνίδι.
• Δεν ξύνουμε τα σημεία του σώματος όταν αισθανόμαστε κνησμό. Πλένουμε καλά με μπόλικο ζεστό νερό και σαπούνι τα σημεία.
• Αν έρθουμε σε επαφή με κάμπια βάζουμε σελοτέιπ και το ξεκολλάμε διότι η κάμπια αφήνει τριχίδια.
• Δεν ακουμπάμε ποτέ τα μάτια όταν βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους.
• Καθαρίζουμε συχνά τα φίλτρα των κλιματιστικών που έχουμε στο σπίτι και στο αυτοκίνητό μας.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.