Ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών, στην 1η έκθεση Ιστιοπλοίας Sail in Natex




Και ο Ε.Ν.Ο.Α. στην 1η έκθεση Ιστιοπλοίας Sail in Natex, από 23 έως 26 Μαρτίου 2018 στο Ελληνικό.

Ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών, ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1965, από επαναπατρισθέντες Αιγυπτιώτες Έλληνες. Σ’ αυτό, καθοριστική υπήρξε η συμβολή της Πολιτείας και ειδικότερα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Συνεχίζει το έργο τριών Ελληνικών Ναυτικών Ομίλων της Αιγύπτου και συγκεκριμένα του «Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας» (1909), του «Ε.Ν.Ο.Καϊρου» (1927) και του «Ε.Ν.Ο.Πορτ- Σαϊντ» (1930).
Στο διάστημα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου ο Ε.Ν.Ο.Α. παραχώρησε τις εγκαταστάσεις του στο ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΣΤΟΛΟΥ που ευρίσκετο στο λιμάνι της Αλεξανδρείας μέχρι το τέλος του Πολέμου.
Ο Όμιλός είναι ιδρυτικό μέλος των Ελληνικών Ομοσπονδιών: Κωπηλασίας, Ιστιοπλοΐας, Κολύμβησης, Υδατοσφαίρισης και του Κανόε – Καγιάκ.
Καλλιεργεί στις εγκαταστάσεις του τέσσερα (4) Ολυμπιακά αθλήματα: Ιστιοπλοΐα, Κωπηλασία, Κανόε-Καγιάκ, Κολύμβηση.
Η ενεργή αθλητική του δραστηριότητα χρονολογείται από το 1969. Στο χρονικό αυτό διάστημα, συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις. Τα τελευταία χρόνια έχει εντάξει και αθλήματα παραλίας όπως το Beach Volley και το Beach Tennis.
Σκοπός τους είναι η ανάπτυξη του Ναυταθλητισμού και η άθληση της νεολαίας μας σε ένα καθαρά ερασιτεχνικό, αγνό και σωστό περιβάλλον, μακριά από τους πειρασμούς και τις μάστιγες της εποχής μας.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.