Παρέμβαση εισαγγελέα για τις φόλες στον Υμηττό




Τη διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας για την εξόντωση με φόλες 12 αλεπούδων και ενός σκύλου, στην περιοχή του Υμηττού, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να εντοπιστούν οι δράστες και να αποδοθούν ευθύνες, καθώς τα φαινόμενα κακοποίησης, βάναυσης συμπεριφοράς κατά δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων πληθαίνουν τελευταία.

Το έγκλημα εναντίον της άγριας ζωής στον Νότιο Υμηττό κορυφώνεται με δραματικό τρόπο καθώς σήμερα οι έρευνες των εθελοντών της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού, που συνεχίστηκαν από νωρίς το πρωί στους ψηλότερους δασικούς δρόμους του βουνού, αποκάλυψαν ένα ακόμη μακάβριο θέαμα.

Η ώρα δεν ήταν ούτε 8:00 όταν ανακαλύφθηκαν νεκρά μια θηλυκή αλεπού μαζί με τα δύο μικρά της, δίπλα ακριβώς στα γνωστά πλέον δηλητηριασμένα δολώματα. Αυτός δεν είναι τρόπος να ξεκινάει κανείς τη μέρα του. Αυτή δεν είναι εικόνα που θέλουμε να ξαναδούμε πάνω από το Πανόραμα της Βούλας.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ζώων ανέβηκε στα 12 (11 αλεπούδες και 1 σκύλος) ενώ έχουν απομακρυνθεί και περίπου 20 δηλητηριασμένα δολώματα. Ελπίζουμε ότι οι αριθμοί δεν θα αυξηθούν άλλο καθώς το βουνό έχει στο μεγαλύτερο ποσοστό του πλέον καλυφθεί. Ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να εντοπιστούν και απομακρυνθούν τα ισχυρότατα δηλητήρια που σκοτώνουν ακαριαία έχει γίνει. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει άρση συναγερμού και εξακολουθεί να απαιτείται εγρήγορση.

Τώρα, όλοι μαζί, καλούμαστε να περιφρουρήσουμε και να κάνουμε περισσότερα για το βουνό «μας» ώστε να πάψει να είναι έρμαιο στις αρρωστημένες διαθέσεις του κάθε εγκληματία. Η Ε.Δ.Ν.Υ. έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια αυτές τις μέρες, τόσο στο πεδίο, όσο και για την ενημέρωση και κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών, συνεργαζόμενη με αστυνομικές αρχές, δασαρχείο και θηροφυλακή. Μαζί με τους αγανακτισμένους κατοίκους, που βοήθησαν μαζικά στις έρευνες και είναι αξιέπαινοι για αυτό, τώρα αναμένει τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ και υπαλλήλων του δασαρχείου, στις ικανότητες των οποίων βασίζονται οι ελπίδες για απόδοση δικαιοσύνης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σοκ από τη μαζική δολοφονία στη Βούλα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.