Στο σφυρί η πολυκατοικία της βασίλισσας του «Leonidas» στην Ποσειδώνος




Στο σφυρί για «κόκκινα» δάνεια ύψους 5.000.000 ευρώ βγάζουν οι πιστώτριες τράπεζες μέρος της προσωπικής περιουσίας της βασίλισσας του «Leonidas» Βασιλικής Κεστεκίδου, η οποία είναι βασική μέτοχος της ιστορικής σοκολατοποιίας με τα περίφημα βελγικά γλυκίσματα!

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στις 21 Μαρτίου πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό μια ολόκληρη πολυκατοικία στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο Kαλαμάκι, η οποία περιλαμβάνει οκτώ διαμερίσματα και 26 θέσεις πάρκινγκ.

Το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση είναι 300.000 ευρώ και η τιμή πρώτης προσφοράς είναι στα 3.210.000 ευρώ και 238.000 ευρώ, αντίστοιχα, με επισπεύδουσες τις Eurobank Private Bank Luxembourg και Eurobank Ergasias.

Μερίσματα

Η Βασιλική Κεστεκίδου είναι βασική μέτοχος της Leonidas, καθώς κατέχει το 41% των μετοχών της εταιρίας. Ομως, παρότι εισπράττει ετησίως περίπου 6.000.000 ευρώ από μερίσματα για τη συμμετοχή της στη γνωστή εταιρία σοκολατοποιίας, έχει στο όνομά της δάνεια ύψους 5.000.000 ευρώ που δεν έχουν εξυπηρετηθεί.

Μάλιστα, αν και βρίσκονται σε καθυστέρηση εδώ και πολλούς μήνες, η μεγαλομέτοχος της εταιρίας, η οποία κατοικεί στη Γλυφάδα, ουδέποτε έχει παρουσιαστεί για να τα ρυθμίσει. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η τράπεζα έχει επιχειρήσει και στο παρελθόν να εκπλειστηριάσει τα περιουσιακά στοιχεία της κυρίας Κεστεκίδου, όμως η διαδικασία είχε παρεμποδιστεί και τις δύο φορές, ύστερα από παρέμβαση των συλλογικοτήτων που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς.

Η ιστορία της γνωστής σοκολατοποιίας με την οποία συνδέεται η Βασιλική Κεστεκίδου είναι πολύ παλιά. Το 1913 ο νεαρός ζαχαροπλάστης Λεωνίδας Κεστεκίδης συμμετείχε στη Διεθνή Eκθεση της Γάνδης κερδίζοντας το χρυσό βραβείο για τα πεντανόστιμα σοκολατένια γλυκά του. Στην πορεία άνοιξε tea rooms στις Βρυξέλλες, στη Γάνδη και στο Μπλάνκερμπεργκ, δίνοντας την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να γευτεί τα προϊόντα του.

Τη σκυτάλη πήρε το 1935 ο ανιψιός του Βασίλης, ο οποίος άνοιξε κατάστημα στη Marche Aux Grains, στις Βρυξέλλες, κάνοντας σήμα κατατεθέν της εταιρίας τον βασιλιά της Σπάρτης Λεωνίδα. Σήμερα οι λάτρεις της σοκολάτας απολαμβάνουν περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη πραλίνας σε ολόκληρο τον κόσμο, από τις Βρυξέλλες ως τη Νέα Υόρκη και από το Παρίσι ως το Χονγκ Κονγκ.

ΠΗΓΗ: espressonews.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.