Τι είπε ο Κωνσταντέλλος για τη μονάδα ολικής επεξεργασίας απορριμμάτων




Ενημερωτική συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης από τη Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να γίνει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την υπό συζήτηση μονάδα ολικής επεξεργασίας απορριμμάτων που εξετάζεται να δημιουργηθεί εντός των ορίων της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατά την εισαγωγική του ομιλία περιέγραψε αναλυτικά την υφιστάμενη κατάσταση, τις πιθανές αρνητικές οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της επόμενης μέρας και εξήγησε στους δημότες τις λύσεις που υπάρχουν με δεδομένες τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα στις Ευρωπαϊκές Χώρες.

Ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις πολλές και σημαντικές ενέργειες που έχει ήδη κάνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κατά τα τελευταία τρία χρόνια στην κατεύθυνση της διαλογής στην πηγή με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί το ποσοστό ανακύκλωσης στην πόλη.

“Ήδη είμαστε στο 8% περίπου (από 4% που ήταν το 2014) και με σοβαρή προοπτική το 2018 να φτάσουμε στο 30%, ποσοστό που σήμερα στην Ελλάδα φαντάζει εξωπραγματικό” είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Στη συνέχεια ο καθηγητής του ΕΜΠ και επιστημονικός σύμβουλος του Δήμου, κ. Σωτήρης Καρέλας έκανε μία σύντομη, περισσότερο τεχνοκρατική ενημέρωση και διαβεβαίωσε, πως η δική του εισήγηση θα είναι απόλυτα επιστημονικά τεκμηριωμένη και θα δεν πρόκειται να προτείνει κάποια τεχνολογία αν πρώτα ο ίδιος δεν έχει διαπιστώσει ότι λειτουργεί, ότι είναι βιώσιμη οικονομικά και απόλυτα φιλική για το περιβάλλον.

Μετά τις αρχικές εισηγήσεις ο λόγος δόθηκε στους δημότες οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις, να εκφέρουν γνώμη και να εκφράσουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής και Χημικός Μηχανικός του ΕΜΠ, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος διαβεβαίωσε το κοινό ότι ο Σωτήρης Καρέλας είναι από τους καλύτερους επιστήμονες στον κλάδο του και ότι ο ίδιος είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι η εισήγηση που θα κάνει στο Δήμο θα είναι άρτια και πλήρως τεκμηριωμένη.

 

Ο Δήμαρχος απάντησε σε όλες τους ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις του κοινού, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης που  ξεπέρασε τις τέσσερις ώρες επανέλαβε τις δεσμεύσεις του ότι δεν τίθεται θέμα εξυπηρέτησης άλλων δήμων από τη μονάδα και θα προχωρήσει μόνο αν πειστεί ότι είναι απόλυτα φιλική στο περιβάλλον, θα είναι δοκιμασμένη διεθνώς και θα έχει την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας.

Τέλος, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα, στις 18.00, όσο διαρκεί η διαδικασία διερεύνησης του θέματος, θα πραγματοποιείται συνάντηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο της πόλης (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) για να ενημερώνονται, όσοι το επιθυμούν, για τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.