Ελληνικό: Μετ’ εμποδίων η μετεγκατάσταση της ΥΠΑ




Έως τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των οργανικών μονάδων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού υποδομών.

Το ζήτημα των μετεγκαταστάσεων ωστόσο δεν είναι τόσο απλό, καθώς η διοίκηση της ΥΠΑ δεν έχει ακόμα προχωρήσει στη σύσταση επιτροπών που θα αναλάβουν το έργο, δεν έχει υπολογίσει το κόστος της μετεγκατάστασης, ενώ δεν έχει αποφασίσει οριστικά που θα μεταφερθούν οι περίπου 700 εργαζόμενοι της υπηρεσίας που εξακολουθούν να απασχολούνται στο πρώην αεροδρόμιο.

Το επικρατέστερο σενάριο σε ό,τι αφορά την ΥΠΑ είναι να μετεγκατασταθούν τμήματα της υπηρεσίας στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθήνας Μακεδονίας, και τα υπόλοιπα σε κτήριο της ΠΥΡΚΑΛ, κοντά στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων της Πολιτικής Αεροπορίας καταγγέλει τη διοίκηση της ΥΠΑ για έλλειψη σχεδίου και ετοιμάζει κατάληψη μετά το Πάσχα στις δομές που πρόκειται να μετεγκατασταθούν.

Προβλήματα υπάρχουν και στη μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου της ΟΣΥ, που είναι και το μεγαλύτερο αμαξοστάσιο της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει τη μετακίνηση των λεωφορείων στα υπόλοιπα αμαξοστάσια της εταιρείας, δίχως ωστόσο να είναι βέβαιο πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Η προηγούμενη διοίκηση της ΟΣΥ είχε ετοιμάσει το Μάρτιο του 2016 μελέτη για το θέμα την οποία είχε στείλει στο υπουργείο υποδομών.

Πηγή: http://www.skai.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.  Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.