Παρουσιάστηκε το Ιστορικό Λεύκωμα του Ελληνικού




Σε κλίμα συγκίνησης παρουσιάστηκε το ιστορικό λεύκωμα του Ελληνικού με τίτλο ‘ψυχή της πόλης μας είναι οι μνήμες της’.

Δημότες, φορείς και σύλλογοι της πόλης παρακολούθησαν άγνωστες ιστορικές πτυχές της Ποντιακής Ιστορίας του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, μέσα από την γλαφυρή περιγραφή του συγγραφέα του λευκώματος Χάρη Πασβαντίδη, τη στεντόρεια φωνή του Λάζου Τερζά  και το λυπητερό ήχο της λύρας του Γιάννη Κουρτίδη.

‘H ψυχή της πόλης μας είναι οι ιστορικές της μνήμες’ τόνισε ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής του συγκεκριμένου λευκώματος. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι την στιγμή που η πατρίδα μας βάλλεται από παντού, οι μνήμες και η ιστορία της μπορούν να μας κρατήσουν ενωμένους και να μας δώσουν δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Οι μνήμες που μας παρέδωσαν οι παλαιότεροι, θα πρέπει με την σειρά μας να τις μεταλαμπαδεύσουμε στην νεότερη γενιά, διότι η ιστορία των Ποντίων είναι η ιστορία της Ελλάδας, και αυτό κάνουμε με το Λεύκωμα αυτό που θα φτάσει σε όλα τα σπίτια των δημοτών μας.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος, σημείωσε ότι, όσοι διαβάσουν το λεύκωμα αυτό, θα νιώσουν συγκίνηση και Εθνική υπερηφάνεια, και θα δουν πως αυτοί οι άνθρωποι, ήρθαν κυνηγημένοι σε αυτή την ξερή γη, φύτεψαν ζωή και γεννήθηκαν οι πόλεις του Ελληνικού και της Αργυρούπολης.

Η παρουσίαση του Λευκώματος έγινε παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, της Βουλευτίνας ΝΔ κα. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, του Γιώργου Βαρυθυμιάδη, προέδρου του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, των πρώην Δημάρχων Τάκη Ευσταθιάδη και Νάκη Εφραιμίδη, του κλήρου της περιοχής και δεκάδων δημοτών τους οποίους καλωσόρισε και άνοιξε την εκδήλωση ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Ελληνικού Γιώργος Σαραφίδης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.