Θεατρική παράσταση της Εφηβικής Σκηνής Ελληνικού 




Ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος και η Πολιτιστική Επιτροπή Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης σας προσκαλούν στην Θεατρική παράσταση της Εφηβικής Σκηνής Ελληνικού TO KYMA σε σκηνοθεσία Στέλλας Κωνσταντάτου  στο Δημοτικό Θέατρο, Ολυμπίας 5 Αργυρούπολη

Παραστάσεις: Σάββατο 21 Απριλίου – Κυριακή 22 Απριλίου

                        Σάββατο 28 Απριλίου – Κυριακή 29 Απριλίου

Ώρα Έναρξης 20:00 – είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το έργο

Το κύμα

Το 1967 ο Ron Jones, καθηγητής ιστορίας σ’ένα δημόσιο σχολείο στο Palo Alto της California διεξήγαγε ένα πείραμα σε 15χρονους μαθητές με τίτλο ‘Το τρίτο Κύμα’με σκοπό να μελετήσουν την άνοδο του Ναζισμού υπό το Εθνοσοσιαλιστικό κίνημα στη Γερμανία κατά τη δεκαετία του ’30. Δημιούργησε υπό την καθοδήγησή του ένα καθεστώς με χαρακτηριστικά ολοκληρωτισμού, με στόχο ν’ αποδείξει πόσο εύκολα μπορεί να εξαπλωθεί ένα κίνημα που καταργεί τη δημοκρατία, ακόμη και σε ελεύθερες κοινωνίες. Το πείραμα πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε έξω από τα όρια της τάξης του και ξέφυγε από τον έλεγχό του, με τα μέλη της ομάδας να επιδεικνύουν φασιστικές συμπεριφορές. Έπειτα από διαμαρτυρίες γονιών και παραγόντων του σχολείου το πείραμα διεκόπη από τον ίδιο πέντε μέρες αργότερα.

Η ταινία ‘ Το Κύμα’ κυκλοφόρησε το 2008 και είναι βασισμένη σ’αυτά τα γεγονότα.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.